0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
üst kapak contası kurumlanmıştı. yani hareketli parçalar değil. hareketin olmadığı yerlerde castrol kurumlanma yapıyor.bunun bir zararı yoktur herhalde ama ben temiz motor isterim.Mesaj Birleştirildi: Ekim 31, 2014, 17:40:13bu konu görecelidir.daha önce opel marka araçlarım oldu ve en uygun yağ aralıklarını biliyordum.corolla da durum nedir ?yağ seçimimde yardımcı olursanız sevinirim
Yapacağım beklenmedik uzun yolculuktan önce 10.000 km bakıma girmiş ama satın almış olduğum "Mobil 1™ Fuel Economy 0W-30" yağ yanımda olmadığı için Toyota'nın 5W-30 yağı kullanılmıştı.Arabayı 4.300 km kullandıktan sonra motor sesinde yükselme ve benzin sarfiyatında artma (100 km'de yaklaşık 1 lt fazla yakmaya başlamıştı) sebebiyle servise uğradım. Hava filtresini temizlettim, yağı değiştirip elimdeki "Mobil 1™ Fuel Economy 0W-30" yağı koydurdum, lastik basınçlarını kontrol ettirdim, rot-balans ayarı yaptırdım."Mobil 1™ Fuel Economy 0W-30" yağ konulduktan sonra motor sesi belirgin biçimde azaldı. Ama bu azalmayı en net şekilde sadece arabayı devamlı kullanan sürücü anlayabilir.Yakıt sarfiyatının artmasındaki temel neden ise lastik basınçları imiş. Lastik basınçları 20 ilâ 24 psi'ye düşmüş. Lastiklerinizde nitrojen olsa bile basınçlarını düzenli olarak kontrol edin. Ben nitrojen dolu lastiklerin hava kaçırmayacağı, 6 ayda bir kontrol edilmelerinin yeterli olduğu bilgisine güvenerek kontrol etmedim ve lastik havaları 20-24 psi'ye düştü.Son olarak "Mobil 1™ Fuel Economy 0W-30" yağın çok iyi bir yağ olduğunu önemle belirteyim ki zaten usta da bunu teyit etti...
Lastik basınçları epey düşmüş. Mobil 0/30 elbette iyi bir yağ ancak motor sesine bariz bir etki ettiğini söylüyorsun Zühtü Hocamben bu kadar emin değilim açıkçası.
Belki yağdan belki başka bir şeyden ama motor sesinde azalma var. Motor sesine etki edebilecek başka bir işlem olarak hava filtresi temizlendi ama sebep bu olmamalı; çünkü çok kirli değildi.
Arkadaşlar bir tavsiyede bana lazım .Bu yıl aldığımız 2013 model tourneo connect aracımıza ne tavsiye edersiniz araç 90 lık muhtemelen dpf li mobil bu araca süper 3000 5w30 yağını tavsiye ediyor . Servis 10w30 kullanıyor . Ben corolla da castrol edge 5w30 dan memnunum ama bu yağ Ford WSS-M2C913-C spesifikasyonunu desteklemiyor mobil 3000 ise bunu destekliyor ve benim bu spesifikasyonu destekleyen yağı kullanmam tavsiye ediliyor . Birde mobil 3000 nin fiyatı çok uygun .
Tavsiye edilen yağı kullan Mahmut, bu yağ da zaten iyi bir yağ 10/30 a gerek yok. Ford yanılmıyorsam 2013 te dizeller için tam sentetik 5/30'u önermeye başlamıştı.
Mobil x3000 super formula fe 5w-30 kullanıyorum ben de memnunum baya tavsiye ederim.
Mutlu bey teşekkürler . Bende connect te bu yağı kullanmaya karar verdim .
eğer arabada dpf varsa mobil1 esp formula 5w30 kullanmanı tavsiye ederim.
Öncelikle teşekkürler .Abi 10w30 kullandıklarını forumlarda araştırırken gördüm zaten ondan mobilin sitesinden baktım ve 5w30 tavsiye edildiğini görünce kararsız kadım servise gidip gitmemek konusunda . Eğer 5w30 a geçtilerse veya dışarıdan yağ kabul ediyorlarsa şimdilik en mantıklısı servise götürmek hem aracın ilk bakımı hemde daha garantisi var .
Doğru Mahmut, servis zaten 5/30a geçmiştir dışarıdan almana da gerek kalmaz diye tahmin ediyorum garantisi devam ediyorsa servise götürmen doğru olur.