0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Mobil 0W-30 yağı sipariş ettim, kargolandı bile. Ama kullanmak kısmet değilmiş.Ani bir cenaze haberi aldık. Küçük kayınbirader, 24 yaşında ani bir kalp krizi sonucu vefat etmiş. Hemen yola çıktık.Uzun yola çıkacağiımız için yolda servise uğrayıp, bir kontrol yaptırayım dedim. Bakımın 1-1,5 saat süreceğini söylediklerinde ben de "Tamam, yapalım." dedim. Tabi ki yağ da Toyota'nın 5W-30'u olacak.Araba şu an bakımda... 0W-30 kısmet olmadı. Ama her işte bir hayır vardır...
Zühtü bey sizin ve yakınlarınızın başı sağolsun.allah mekanını cennet eylesin çok gençmiş henüz.bu vesileyle tüm forum üyelerine ve bu sayfaları okuyan arkadaşlara ciddi bir tavsiyem var.Yaşınız kaç olursa olsun ister 18 ister 78 ama mutlaka bir kardiyoloji uzmanına en azından bir kerede olsa gidip muayene olun.Kalp elektronuz (EKG) EFOR TESTİ gerekirse EKO'nuz yapılsın.yani kayıt altına alınması lazım.emin olun bu şekilde bile altta yatan halk arasındaki gizli kalp veya ani sporcu ölümü denen veya ilkokul-ortaokulda beden dersinde basketbol yada futbol oynarken aniden yere düşüp öldü şeklindeki ani insan ölümlerinin önüne geçilebiliyor.%1-2 kadar kısmının önüne malesef geçilemiyor ne yaparsan yap olmuyor çünkü hastalığı yada kalpteki patolojiyi tespit edemiyoruz.Türkiye'de yaşayıpda 60 yaşına gelmiş ve hala en basit kalp elektrosu (halk arasındaki ismi kalp şeriti) çekilmemiş milyonlarca insan var.Kendimde yaklaşık 10 yıldır Kardiyoloji Yoğun Bakım doktoru olduğum için elimde malesef böyle çok hasta öldü.en genç hastam 17 yaşındaydı.bi tanesine 18 yaşında iken (9 yıl önceden bahsediyorum) efor testi sırasında daha 1.dk dolmadan bile kalbi durdu yaklaşık 20 dk kalp masajı yaptıktan sonra kalbi çalıştırabilmiştim sonrasından hemen acil anjioyaya aldığımızda kalbin en büyük ana damarının %99 tıkalı olduğu görülünce acilen bypass ameliyatına vermiştik.bakın dkkatinizi çekiyorum yaşı henüz 18.şu anda gayet iyi.arada bir gelir ziyaretimize 2 tanede çocuğu oldu bu arada...diğer bir yanlış zaten çoooook derin bir konu isteyen olursa Bursa buluşmasında girebilirim derinlere TOPLUM OLARAK YANLIŞ BESLENME ALIŞKANLIĞIMIZ...Bunu sakın hafife almayın.insanların erken ölmesine sebep olan aslında en gizli casuslardan biri yanlış beslenme özellikle kalp-damar hastalıkları ve kanser vakalarına sebep oluyor...
aracı sabah servise bıraktım,servis yetkilileri artık 10w40 kullanmadığını 5w30 a geçtiklerini belirtti, genel anlamdamı kasteddi bilemedim ama en azından auris için geçmiş olabilirler.
Sadece Auris için değil, genelde 5/30 tam sentetiğe geçildi.
Geçen sene Geizler Toyota Dolapdere'de bir eleman, 10/40 yağ kullandıklarını ve kesinlikle başka yağ koyamazsınız diye bayağı bir sürebenimle inatlaşmıştı Aytaç Ne diyeyim ben malzemeleri aldım,çıktım servisten Bir daha da gitmedim zaten..
Bu sene geçildi zaten Bülent. Ama başka yağ koyamazsınız kesinlikle yoksa motor biter mi dedi?
Adamın hayır olmaz deyişini görmeni çok isterdim kardeşim Şu an geçildi biliyorum fakat 5/40 bile koyamazsın demişti, çok iyi hatırlıyorum ve bu eleman servis elemanı idi.Ben yedek parça alırken yanımıza gelmişti,o arada sordum
Serviste böyle elemanlar çalışıyorsa vay halimize yani..
Aytaç, cumartesi günü derindere'den aradılar. 100000km bakımım geldi, fiyat ve bilgi istedim..Bayan şunu dedi, sizin araç için 10/40 yağ kullanıyoruz, en uygunu bu, dedim 5/30 kullanmak istiyorum yağı kendim getirebilir miyim ??5/30 yağ sizin araçta kullanılmıyor dedi
Eğer kullandığın yağı inceye güncellemek istiyorsan, 5W-40 öneririm.Motor ısındıktan sonra kalın yağ herzaman iyidir ve diesel araçlarda kompresör üretmede daha faydalıdır.