Gönderen Konu: Motor Yağı İle İlgili Bütün Sorular ve Cevapları  (Okunma sayısı 1799410 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
Ynt: Motor Yağı İle İlgili Bütün Sorular ve Cevapları
« Yanıtla #1220 : Ekim 10, 2014, 10:02:47 »
Tekin hocam F1 formula arabaları 10W60 kullanıyor ayrıca BMW M seriside 10W60 kullanıyor.

F1 araçlarının dakikada 18000 devir çevirdigini.
100 km mesafede yaklaşık 50 litre benzin tükettigini düşünürsek bu güçler için çok normal bu yag.
Zaten o kadar fazla yanma ile oluşan ısıda o yagın vizkozitesi epey düşecektir.

Bizim günlük araçlarımız ile son hıza ulaştıgında tükettikleri yakıt ile ilgili bir teste tanık olmuştum.
20 Lt/100Km civarı idi.

Zaten buradanda aradaki fark çıkıyor.
F1 araçları çok farklı teknoloji kıyaslanamaz.

Almanya Mercedeste çalışan arkadaşımda AMG Mercedesin şehir içi spor kullanımda 45Lt/100Km yol bilgisayarı ortalama tüketim degeri gördüm dedi. Ne kadar dogru yorumsuz.

Bu gibi nedenler ile özel üretim araçlar çok farklı degerlendirilmeli.

5/30 yaglar NR serisi motorlara zarar verir mi?
Vermez. Listeye göre TR için uygun yaglar sınıfında.
Ama yakıt ve performansta motoruda gölgeler.
Sonra neden 1.6 Avensis gitmiyor ve yakıyor yorumları başlar.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #1220 : Ekim 10, 2014, 10:02:47 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1221 : Ekim 10, 2014, 10:09:55 »

Ahmet Hocam,

Ben aracın 2. el sahibiyim, araç 70000 km oldu. Bu zamana kadar ne yağ kullandı bilmiyorum ama ben en son aracı aldığımda 62000 km falandı herhalde 5W/30 yağ kaydurmuştum. Bu aşamadan sonra ne yapmak lazım gelir. Neden soruyorum, bazen yorumlarda araç işte kalın yağa alışmış öyle olması lazım ince konursa şöyle oluır böyle olur yorumları vardı. Ne yapmak lazım
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
« Yanıtla #1222 : Ekim 10, 2014, 10:28:25 »
Murat hocam,

Ben arabamı 100000 Kmde aldım. Şuanda 130000 Kmde
10/40 kullanıldıgını biliyorum. Ben 5/30'a geçtim ama yarı sentetik.

Ben kimseye şunu koy demem. O sorumlulugu almam ki durumum nedeni ile anlayışınıza sıgınırım.
Ama birgün 1.8 CVT alırsam koyacagım yag 0/20 dir.
AP900 Cruise control

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1223 : Ekim 10, 2014, 10:33:39 »
F1 araçlarının dakikada 18000 devir çevirdigini.
100 km mesafede yaklaşık 50 litre benzin tükettigini düşünürsek bu güçler için çok normal bu yag.
Zaten o kadar fazla yanma ile oluşan ısıda o yagın vizkozitesi epey düşecektir.

Bizim günlük araçlarımız ile son hıza ulaştıgında tükettikleri yakıt ile ilgili bir teste tanık olmuştum.
20 Lt/100Km civarı idi.

Zaten buradanda aradaki fark çıkıyor.
F1 araçları çok farklı teknoloji kıyaslanamaz.

Almanya Mercedeste çalışan arkadaşımda AMG Mercedesin şehir içi spor kullanımda 45Lt/100Km yol bilgisayarı ortalama tüketim degeri gördüm dedi. Ne kadar dogru yorumsuz.

Bu gibi nedenler ile özel üretim araçlar çok farklı degerlendirilmeli.

Ahmet Bey önceki verdiğiniz bilgileri de bir araya getirdiğimizde valvematic motorlara motor teknolojisi olarak iklim şartı gözetmeksizin 0w20 yağın kullanılmasının en uygun seçenek olduğunu belirtiyorsunuz ve öneriyorsunuz. Çünkü bu konu valvematic motorlar açısından önemli ve sadece avensis değil güncel toyota 1,6motorların genelinden bahsediyoruz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
« Yanıtla #1224 : Ekim 10, 2014, 10:38:31 »
Ahmet Bey önceki verdiğiniz bilgileri de bir araya getirdiğimizde valvematic motorlara motor teknolojisi olarak iklim şartı gözetmeksizin 0w20 yağın kullanılmasının en uygun seçenek olduğunu belirtiyorsunuz ve öneriyorsunuz. Çünkü bu konu valvematic motorlar açısından önemli ve sadece avensis değil güncel toyota 1,6motorların genelinden bahsediyoruz.

Mustafa bey,
Bir önceki mesajım sizin sorunuzada cevap verdigini düşünüyorum.
AP900 Cruise control

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '13
  • 65 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1225 : Ekim 10, 2014, 12:15:57 »
Valvematic motorda ben 0-20 değil ama 0-30 denedim. 2000 km sonra değiştirdim yine tam sentetik 5-30 ile.
Çünkü 0-20 veya 0-30 fazla ince.
Valvematic motorlar için en optimize yağın 5-30 tam sentetik olduğunu düşünüyorum ve buradan devam ediyorum sürekli.

Daha önce yorum yazdığım, ilerledikçe de yorum yapmaya devam ederim dediğim yağdan bahsedeyim.
Son denediğim Motul Eco-nergy 5-30 tam sentetik  yağ ile 7500 km yi devirdim. Yağın rengi, kıvamı hala çok iyi. Eksiltme yok denecek kadar az, hatta sanırım yok. Üstelik uzun yolda , rampada ve zaman zaman 4000-5000 devirlerde kullandım. Kendi tecrübemle sabit, lpgsiz valvematic araçlara öneriyorum.
Yakıt tüketimi vs gayet optimal düzeyde. Kitapçıkta 0-20 ve 0-30 da önerilmesine rağmen bu motor için en doğru yağın 5-30 tam sentetik olduğuna tecrübelerimle ve yabancı forumlardaki yorumlarla kanaat getirdim. Motorum optimal titreşimde çalışması, yağ eksiltmemesi , yüksek devirlere de çıktığında sorun yaşamaması ve yağın uzun süre formunu koruması adına 5-30 tam sentetik kaliteli bir yağ tercih edin derim.
LPG'li araçlardan bahsetmiyorum, LPG'lilere yorum yapmam.
born to ride

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Doya doya Toyota
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 13000
  • Model Yılı: '14
  • 183 kere teşekkür etti
  • 73 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1226 : Ekim 10, 2014, 19:54:10 »
Bugün Toyota Kale Keşan servisine gittim. Yağı kendim getirip getiremeyeceğimi sordum. Getirebileceğimi, aracın garantiden çıkmayacağını, daha önce bazı müşterilerin de kendi yağlarını kendilerinin getirdiğini ve problem çıkmadığını söylediler. Arkadaşlar, eğer sizin gittiğiniz servis "Hayır olmaz, bizim yağımızı kullanacaksınız." diye diretirse, Toyota merkeze başvurun derim. Çünkü bana hiç zorluk çıkarmadılar. Yalnız, görevli bilgilendirmek amaçlı olarak şunu ekledi: "Ama ileride Toyota belki neden benim yağımı kullanmadın diyebilir." Ama şimdiye kadar böyle bir şey de olmamış. Çok uzak bir ihtimal yani...

Ayrıca servisin ustası ile de konuştum. Babacan, açık sözlü, net açıklamalar yapıp bilgilendiren bir adam... Usta, "Kullanıcılar, genelde sunduğumuz 5W-30 Toyota yağı kullanıyor. Ama 5W-30'u kendi alıp getirenler de var. Ayrıca titiz kullanıcılar 0W-30 kullanıyorlar." dedi. Ben "Siz kullanıcı olsanız hangi yağı kullanırdınız?" diye sorunca da "Kimse yoğurdum ekşi demez. Herkes kendi yağını över. Ama en iyi yağ sizin kendi seçtiğiniz yağdır." şeklinde dürüstçe cevap verdi. Ayrıca 0W-40 yerine 0W-30 kullanmanın yeni bir araç için daha mantıklı olduğunu da belirtti.

Ayrıca Toyota'nın elinde kendi 0W-30 yağı da varmış ama şu an satışta değilmiş. Bunların yanında başka bir bayan görevli de 14 yıldır bu işin içinde olduğunu ve 5W-30 kullanmamın daha iyi olduğunu vurguladı.

Velhasıl rota belirlendi... Aytaç beyin "Kırma beni, 0W-30 al." demesiyle yukarıdaki bilgileri sentezleyince hedef artık 0W-30... Hayırlısı bakalım... ;)

Toyota Kale Keşan görevlileri güler yüzlü, dürüst konuşan, sorulara doyurucu cevaplar veren, sıcak kanlı insanlar... Her gittiğimde sorularıma cevap bulmuş bir şekilde ve neşeli bir çehreyle ayrılıyorum oradan...
2014 Yeni Auris 1.6 Advance Multidrive S
CVT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1227 : Ekim 10, 2014, 23:47:14 »
abicim yapma 0 ile 5 arasında ne gibi bir fark olabilir ki ? fark edemezsiniz.

yağın üzerindeki üretim kalitesinden bahsetmemek büyük bir yalnıştır.

ben olsam ve yeni aracım varsa numara yerine daha çok son teknolojilere bakarım.

mesela SL yerine SN sınıfı yağ almakla motora büyük bir iyilik yapmış olursunuz.  SN sınıfı bir yağ 0w- 10 bile olsa bilirsiniz ki içinde teknolojik olarak son noktaya gelmiş bir yağ var ve bu benim motorumu korur diye düşünürsünüz.  ki bence toyotada buna güvenir 0 20 yağ koyun der.

yarın SR sınıfı bir yağ yaparlar ve tek numaralı olabilir ? çünkü yağ yeterince ince olur ve hiç incelmez. bu seferde üretici bunu tavsiye eder. 0 numara yağ diye ince mi diyeceğiz ?

hepsinden ötesi, işin içine girdikçe işler derinleşiyor. bakın benim amcama ? yağ lambası yanarak geziyor.. adam bilmiyor ve çok mutlu mesut yaşıyor :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Doya doya Toyota
  • 183 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1228 : Ekim 11, 2014, 00:03:40 »
Kesinlikle doğru, ben fark edemem... Ama ilk çalıştırma anında motor -az veya çok- fark edecektir sanırım...

Sınıf olarak ele alırsak "Mobil 1 Ful Economy 0W-30" SL, "Mobil 1 ESP Formula "5W-30" SM/SN, "Mobil 1 New Life 0W-40" SN ve altı... Sınıf olarak hepsi de benim aracı karşılıyor.

Benim 0W'ye yönelmemin sebebi, Toyota'nın fabrika çıkışı olarak 0W-20 kullanmasıdır. Eğer bir sakıncası olsa idi, Toyota aracı çalıştırmaya 0W ile başlamazdı. Fakat yazlık değer olan 20'nin ülkemiz koşulları için hafif kaldığı düşünülmüş olmalı ki (veya kullanıcıların şüphe dolu sorularına dur demek için) 30'a yükselttiler (yahut başka bir bakış açısıyla 40'tan 30'a düşürdüler).

Bu durumda 0W-30 kullanmanın sakıncası olmamalı. Hatta bir nebze de olsa faydası olmalı. Ne de olsa 0W-20 çıkış yağı ile bir sorun yaşamadım...

Zaten 10.000 bakım için daha 1100 km var. Her ne kadar 0W-30'da karar kıldıysam da o ana kadar edineceğim yeni bilgi ve tavsiyelerle 0W-40 alabilirim (sınıfı SN). Ama marka Mobil 1 olacak, o kesin...
CVT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1229 : Ekim 11, 2014, 00:12:52 »

hepsinden ötesi, işin içine girdikçe işler derinleşiyor. bakın benim amcama ? yağ lambası yanarak geziyor.. adam bilmiyor ve çok mutlu mesut yaşıyor :)
Aynen öyle abi.

Ben düne kadar 10w -40 tan başka yağ bilmezken, şu anda bu başlık sayesinde aracımda 5w-30 yağ var. Bir dahakine 0w-40 düşünüyorum.  :D
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 65 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1230 : Ekim 11, 2014, 12:25:48 »
abicim yapma 0 ile 5 arasında ne gibi bir fark olabilir ki ? fark edemezsiniz.

yağın üzerindeki üretim kalitesinden bahsetmemek büyük bir yalnıştır.

ben olsam ve yeni aracım varsa numara yerine daha çok son teknolojilere bakarım.

mesela SL yerine SN sınıfı yağ almakla motora büyük bir iyilik yapmış olursunuz.  SN sınıfı bir yağ 0w- 10 bile olsa bilirsiniz ki içinde teknolojik olarak son noktaya gelmiş bir yağ var ve bu benim motorumu korur diye düşünürsünüz.  ki bence toyotada buna güvenir 0 20 yağ koyun der.

yarın SR sınıfı bir yağ yaparlar ve tek numaralı olabilir ? çünkü yağ yeterince ince olur ve hiç incelmez. bu seferde üretici bunu tavsiye eder. 0 numara yağ diye ince mi diyeceğiz ?

Yağa 2 katı para verdikten sonra çok kaliteli yağlar var. Mesela çok fazla uzun yol yapanlar Liqui Moly Toptec serisinin SN ve üstü yağlarını tercih ediyor.
Önemli olan motorun optimize olarak hangi yağ ile uyumlu olduğu. Eğer 3000 rpm i hiç geçmeyen , rampasız düz yerlerde araç kullanan biriyseniz  gidipte  çok pahalı yüksek performans için geliştirilmiş bir yağı neden alayım vs. Son sözüm o ki ortalama bir sürücünün valvematic veya benzeri bir motor için 5-30 tam sentetik kullanması gayet yeterlidir.
Bence hiç kafa karıştırmaya gerek yok,  çok soğuk veya çöl sıcağı koşullarında, sürekli rampa çıkılan ve yüksek devirde araç kullanmıyorsanız.
Aşırı koşullar olmadıkça SL-CF sınıfı tam sentetik 5-30 kaliteli bir yağ (içinde sahtekarlık yoksa). Herkesin motorunu çok uzun yıllar korur.
'içinde sahtekarlık yoksa! vurgusu önemli. Yağ sahtekarlığını sanayide biraz yüzüne yağ bulaşmış arkadaşlar iyi bilir. Hatta piyasadaki etiketli bidonlu sahte yağları da biliyoruz. Çok ayrıntı verip kafa karıştırmayım ama çok güvendiğiniz bir markanın şişeli yağı da sahte olabiliyor. Mesele gerçek 5-30 tam sentetik yağı bulup kullanmak.
born to ride

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Doya doya Toyota
  • 183 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1231 : Ekim 11, 2014, 12:40:53 »
içinde sahtekarlık yoksa! vurgusu önemli. Yağ sahtekarlığını sanayide biraz yüzüne yağ bulaşmış arkadaşlar iyi bilir. Hatta piyasadaki etiketli bidonlu sahte yağları da biliyoruz. Çok ayrıntı verip kafa karıştırmayım ama çok güvendiğiniz bir markanın şişeli yağı da sahte olabiliyor. Mesele gerçek 5-30 tam sentetik yağı bulup kullanmak.

Peki bunu nasıl başaracağız?

Mesela ben 0W-30 yağı Kolay Oto'dan almayı düşünüyorum... Bu ürünün sahte olup olmadığını -aldıktan sonra ve/veya almadan önce- anlamamın bir yolu var mı?
CVT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 65 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1232 : Ekim 11, 2014, 14:58:33 »
Peki bunu nasıl başaracağız?

Mesela ben 0W-30 yağı Kolay Oto'dan almayı düşünüyorum... Bu ürünün sahte olup olmadığını -aldıktan sonra ve/veya almadan önce- anlamamın bir yolu var mı?

Aldığınız yağın sahte olduğundan şüpheleniyorsanız, kutusunun üzerindeki , altındaki seri numaralarını asıl üretici firmaya sorup onay almaktan ve yağ örneğini analiz için asıl firmaya iletmekten başka sahte yağı anlamak pek mümkün değil açıkçası. Kullandıkça anlaşılıyor yağın kalitesi. Belki bizim aldığımız yağlarda da sahte olan vardır bilemiyorum. Toyota'nın sattığı kendi yağın sahte olma olasılığı daha düşük piyasadaki popüler markalara göre. Bunu söyleyebilirim.
born to ride

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1233 : Ekim 11, 2014, 15:16:42 »
Yağ okadar önemli değil. Bunu hep söylerim. Fazladan para vermeye gerek yok.
Adam klavuza bugün bile 20 50 kullanabilirsiniz yazmış. Daha ne desin ki ?

Çok üstüne düşüyoruz. Zaten yeni bir aracın motoru, yağı değiştirerek bitiremezsiniz ki :) size ne diyorum, yağını değiştirmeden binen binlerce kişi var.

Arabanızı çok seviyorsanız en iyisini koyun. Belki trafikte kalırsınız yada uzun süre tam gaz gidersiniz veya yağı değiştirmeyi unutursunuz... ozaman verdiğiniz paranın hakkını alırsınız işte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1234 : Ekim 11, 2014, 16:50:50 »
Mobil internet sitesine 2011 Corolla 1.6 benzin&LPG aracımın olduğunu, 90 bin km'de ve Ankara'da ikamet ettiğimi yazdım. Mobil 1 0w-40 mı yoksa 5w-30 mu kullanmalıyım diye mail gönderdim. Gelen cevabı söyle:

Eğer aracınız garanti kapsamında ise üreticinin önermiş olduğu 5W-30 vizkozitesine uygun yağımızı kullanmanızı öneririz, garanti kapsamında değil ise Mobil 1 ESP Formula 5W-30 yağının da uygun olduğunu belirterek, aracınızın LPG’li olmasını göz önünde bulundurarak( LPG’li araçların motorları daha fazla ısınmaktadır ) Mobil 1 New Life 0W-40 yağını kullanmaya devam etmenizi öneririz.

(Ben aracımı 30 bin km de aldım ve aldığımdan beri de mobil 1 0w-40 kullanıyorum ve çok memnunum. Bir önceki aracım da 2005 Corsa 1.3 CDTI'ydı ve 130 bin km mobil 1 0w-40 sorunsuz kullandım.)
2011 Corolla Elegant A/T

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1235 : Ekim 13, 2014, 10:11:29 »
Mobil internet sitesine 2011 Corolla 1.6 benzin&LPG aracımın olduğunu, 90 bin km'de ve Ankara'da ikamet ettiğimi yazdım. Mobil 1 0w-40 mı yoksa 5w-30 mu kullanmalıyım diye mail gönderdim. Gelen cevabı söyle:

Eğer aracınız garanti kapsamında ise üreticinin önermiş olduğu 5W-30 vizkozitesine uygun yağımızı kullanmanızı öneririz, garanti kapsamında değil ise Mobil 1 ESP Formula 5W-30 yağının da uygun olduğunu belirterek, aracınızın LPG’li olmasını göz önünde bulundurarak( LPG’li araçların motorları daha fazla ısınmaktadır ) Mobil 1 New Life 0W-40 yağını kullanmaya devam etmenizi öneririz.

(Ben aracımı 30 bin km de aldım ve aldığımdan beri de mobil 1 0w-40 kullanıyorum ve çok memnunum. Bir önceki aracım da 2005 Corsa 1.3 CDTI'ydı ve 130 bin km mobil 1 0w-40 sorunsuz kullandım.)

Aslında bu bilgiyi Atilla Özdemir Abi de vermişti. Ben 5w40 koymayı düşünürken Atilla Abinin tavsiyesi üzerine aracıma da yeni lpg sistemi taktırdığım için mobil 5w50 yağ kullanmaya başladım.(4A FE AE101 motor 114bg) Yaklaşık 4 ay ve 7000km oldu. Şu ana kadar da gayet memnunum.

Aslolan şu ki araçlarımızda düzenli yağ bakımlarını yaptırmamız ve periyodik bakımları atlamamamız gerekliliğidir. Kullanıcının yapacağı en büyük ve önemli iş kayış setlerini değişimi ile yağ bakımlarıdır. Sadece valvematiclerde kullanılacak yağ konusunda bence hala bir netlik oluşmadı. Bu konu başlığı altındaki şuan için muammada kalan bir soru.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Doya doya Toyota
  • 183 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1236 : Ekim 13, 2014, 16:13:29 »
Kolay Oto'dan Mobil 1™ Fuel Economy 0W-30 Motor Yağı'nı sipariş ettim. Siparişten önce telefon ederek üretim tarihini sordum. Son 3 ay içerisinde üretilmiş olduğunu söylediler.

Bu arada sanırım Toyota'nın yağlarını Mobil üretiyor. Onlara da daha önce e-posta atıp aracım için hangi yağı önerdiklerini sordum. Cevaben "Aracınız için önerdiğimiz motor yağı Mobil 1 ESP Formula 5W-30’dur." dediler. Toyota da şu an aynı viskozitede yağ kullandığı için belki de Toyota'nın yağlarını Mobil üretiyordur. Çünkü Castrol 0W-20 tavsiye etmişti.
CVT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1237 : Ekim 13, 2014, 16:18:42 »
Kolay Oto'dan Mobil 1™ Fuel Economy 0W-30 Motor Yağı'nı sipariş ettim. Siparişten önce telefon ederek üretim tarihini sordum. Son 3 ay içerisinde üretilmiş olduğunu söylediler.

Bu arada sanırım Toyota'nın yağlarını Mobil üretiyor. Onlara da daha önce e-posta atıp aracım için hangi yağı önerdiklerini sordum. Cevaben "Aracınız için önerdiğimiz motor yağı Mobil 1 ESP Formula 5W-30’dur." dediler. Toyota da şu an aynı viskozitede yağ kullandığı için belki de Toyota'nın yağlarını Mobil üretiyordur. Çünkü Castrol 0W-20 tavsiye etmişti.

0/30 da karar kıldınız demek ki Zühtü Bey. Toyota genelde Mobil ile anlaşmalı. Servis 5/30 kullandığı için tavsiye etmiştir esp formulayı.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Doya doya Toyota
  • 183 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1238 : Ekim 13, 2014, 16:25:03 »
0W-40 New Life için erken olduğunu düşündüm. Şimdilik 0W-30 ile devam edeceğim sanırım. Dün arabanın yağını ilk kez kontrol ettim. Anormal bir eksiltme yok. Rengi kahverengine dönmüş. Her şey yerli yerinde.

0W-30 Mobil yağını 4 lt'si 99,88 TL, 1 lt'si 26,58 TL olmak üzere toplam 5 lt aldım. Kargo parası da yok. Herhalde Toyota serviste konulan yağdan daha ucuza gelecektir.
CVT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1239 : Ekim 13, 2014, 16:28:23 »
0W-40 New Life için erken olduğunu düşündüm. Şimdilik 0W-30 ile devam edeceğim sanırım. Dün arabanın yağını ilk kez kontrol ettim. Anormal bir eksiltme yok. Rengi kahverengine dönmüş. Her şey yerli yerinde.

0W-30 Mobil yağını 4 lt'si 99,88 TL, 1 lt'si 26,58 TL olmak üzere toplam 5 lt aldım. Kargo parası da yok. Herhalde Toyota serviste konulan yağdan daha ucuza gelecektir.

Aracınız daha yeni olduğu için ilk etapta 30 a geçmek daha iyi gibi. Servislerde toplu alım yaptığı için çok büyük fiyat farkı olmaz 20-30 TL gibi daha fazladır servis fiyatı.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.