0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Zühtü Hocam,Siz ilk kez mi yağ değiştireceksiniz? Aracınız sıfır olduğu için soruyorum. Eğer ilk kez yağ değişimi olacaksa sorum olacak ta
Gel, 0/30 da anlaşalım Zühtü abi.
Evet, ilk kez değiştirecem... Ayrıca şu an içinde nasıl bir yağ olduğunu da bilmiyorum...
Evet, ilk kez değiştirecem... Ayrıca şu an içinde nasıl bir yağ olduğunu da bilmiyorum...Mesaj Birleştirildi: Ekim 09, 2014, 23:00:09Seni mi kıracam dostum...
Kullanım kılavuzunun dediğine göre şu anda içinde 0W-20 yağ bulunmakta. Bu 10Bin km boyunca hiç şikayetiniz oldumu peki?
Hayır, olmadı... Sakin de kullandım, agresif de... Gazı birden köklediğim de oldu, yavaş yavaş hızlandığımda oldu. Yüklü arabayla Tekirdağ-Malkara yokuşunu 120 ile çıktım, onda da bir sıkıntı olmadı...Ama yağı hiç kontrol etmedim, ne durumda bilmiyorum...
Teşekkürler cevabınız için Ahmet Güve Hocam,Siz fabrikada hangi yağdan koyuyorsunuz sıfır araçlara bir bilginiz varmı?
Motor yagının bozulmasının en büyük nedeni yaga karışan yakıt ve nemin kendisini bozmasıdır.Şehir içinde A/T şanzımanı hiç boşa almadan kullanarak aşırı ısınma arızası (A/T yagı evet) verdirenleride çok gördügümden evet şanzıman yagıda kavrulabilir.Aynı şanzıman Arap ülkelerindede Sibiryadada kullanılıyor ama.
Biz 0w-20'ye ince diyeduralım. Adamlar 0w-16 ve 5w-16 çıkarıyorlar piyasaya. Kullanıcıların hazırladığı blend değil, fabrika üretimi. Bize herhalde bir 5-10 sene sonra gelir. Mesaj Birleştirildi: Ekim 10, 2014, 00:15:31Ben şehir içinde de hiç boşa almıyorum, arabalardan birisi 400bine dayandı, şanzıman orijinal. netice itibariyle dediğin gibi atfye karışan pislik yok, kirlenme sadece zamanla eskiyen öğütülen parçalardan oluşuyor.
Motora konacak yağın viskozitesine, motor üretim teknolojisi ve hava-yakıt karıştırıcı sistemine göre karar veriliyor.Karbüratörlü sistemlerde 20W-50 kullanılıyordu, sekman sistemi de bugünki gibi mükemmel olmadığından her 3.000km'de bir yağ değişirdi.Sonra tek nokta enjektör sistemlerde 15W-50 kullanıldı, motor üretim teknolojileride gelişmeye başlamıştı fakat silindir içi hararet problemi yüksekti.Bugünki motorlarda rodaj yok, çok nokta enjektör sistemi ile daha düşük hararetli motorlar ile neredeyse sıfır yağ kaybı ile 10.000km'ye uzayan değişim ve yağ evrimi ile 10W-40 ile 0W-20 viskozitelerle tanışmış olduk.Amerikan Toyotalarda her 5.000 mil yağ değişim periyodu uygulanıyor ve 5W-30 kullanılıyor.0W bir yağın 40 viskoziteye ulaşması için içine konacak olan polimer miktarı 5W'dan çok daha fazla olacağı için fiyat farkı daha fazla olacaktır. -30 derecelerde yaşamıyorsanız 0W yağ kullanmanıza gerek yoktur. 50 viskozite en üst sıcaklığa dayanabilsede, günümüz motorlarında rahat çalışmayıda biraz engeller. Sekmanlarda aşınma yoksa bukadar kalın viskoziteye de artık gerek yok. Bu viskoziteyi belki ağır iş makinaları kullanıyordur.Yağların kararması sadece ısındığından dolayı değil, sekmandan kaçan yanmış yakıt nedeniyle oluşur. Kararmış olsun veya olmasın, 10.000km yağın zamanında değiştirildiği menzildir.
Ahmetciğim senin arabalara 20 lik yağ kullanıyormusun?
Tekin hocam F1 formula arabaları 10W60 kullanıyor ayrıca BMW M seriside 10W60 kullanıyor.
arkadaşlar ben kalın yağ dostları klübü kuracağım haberiniz olsun.
Eski motorlar zaten senin klüpte olur abi.
Eski ama efsane motorlar demek istediniz galiba Aytaç Bey.
Bugün servise (Toyota Kale Keşan) gidip konuyu sorup bilgi alacam inşallah. Daha önce telefonla konuşmuş ve yağı kendim getirebileceğimin teyidini almıştım. Bir de yüz yüze görüşmek hiç fena olmayacaktır...Tırı vırı yapıp sözlerinden dönerlerse benim tanto ile ikna edeceğimi düşünüyorum...