0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ahmet Bey bu arada kendi avensis inizde 0w20 mi kullanıyorsunuz? Toyota fabrikasında çalışan bir yetkiliden kendi aracında hangi yağı kullandığının bilgisini öğrenmek isterim.
Benim arabanın motoru 1NR degil bu tablo 1NR ve 2NR için.Benim arabamın motoru 1ZZBenim arabamın tablosundada 0/20 yazan yerde 5/30 yazıyor. Ve daha ince yag belirtilmemiş.Bende 5/30 kullanıyorum.Kısaca birileri çalışmış ve neyin saglıklı olacagına karar vermiş.Bunuda şöyle özetleyeyim;1 motor projesinin maliyeti 4 tane yeni araba projesi maliyetine eşittir.Benim arabamın motorunun üretim teknolojisi ile bu bahsi geçen motor çok farklı.Yine sözümün arkasındayım; Ben 0/20 koyardım.Ne zamana kadar? Ne zaman koydugum yagdan 0.7 litre eksigini yag degişiminde almaya başlarsam o zaman bir kalınına geçerdim.
Birde olaya tersten bakmayı deneyecegim;10/40 yagın bahsi geçen 1NR ve 2NR motorlarda (1.6 Lt ve 1.8 Lt benzinli valvematik motorlar) kesinlikle kullanılmaması için servis bülteni yayınlandı.Bu yagın bir altına bakarsanız 5/30 çıkıyor.5/30 kullanıldıgında bahsi geçen motor için izin verilen en kalın yag kullanılmış olmaz mı?
10w40 yarı mineral bir yağ. Valvematic lerde ise partiküllerden dolayı bu bir dezavantaj olabilir. Artı olarak 5w30 unda yarı ve tam sentetik seçenekleri olduğu aşikar.
Servislerin koyduğu 5/30 tam sentetik en azından söylenen bu. Faturalarda "5/30 Toyota Premium yağ" diye geçiyor. Toplu alıma başladıkları için, ambalajlı kutusunda değil.
Ama arada yarı sentetik-tam sentetik farkı var Ahmet. O zaman bültende, kitapçıkta da ilk koyulan ve daha sonra önerilen 0/20 ile devam ederdi servisler. Ama 5/30 da karar kılmışlar. Bunun altında yağ yakma korkusu var mı? bilemem.
60 bin km bakımında servis aracıma 5w 30 koymuş 4.1lt. Araç 2011 corolla dizel normal mi.
Normal, servisler siz başka bir şey talep etmezseniz 5/30 koyuyor. Ahmet'in dediği gibi bülten yayımlanmış. İkametgah neresi bu arada?
Birde çok alakasız olacak ama şu anda sanayide olduğum için soruyorum, servis 60 bin km bakımında arka balatalar bitik demişti ve 140tl fiyat istemişti bende kabul etmedim şu an sanayideyim trw marka var 70tl bunları sizce taktirayimmi yoksa taktirmadan çıkayım mi cevabiniza gore hareket edeceğim anlamadigim icin.
140 lirayı hangi marka için istediler? trw de iyidir. Birde Ufuk Sönmez'in sattığı nibk vardı zannedersem.
Aracın yaşadığı Yazlık Dış ortam sıcaklığını desteklemeyen yağda yırtılma olacak ve sekmanlar aşınacaktır, hasar sadece yağ kaybıyla kalmaz.Yaşanan ortamın en soğuk olduğu derecenin altını destekleyen kışlık viskozite seçilebilir ama üst sıcaklığını desteklemeyen yazlık viskozite seçilmemelidir.Örneğin Antalyada yaşayan bir otomobilde 10W-40, 5W-40 ve 0W-40'da kullanılabilir, ama yazlık viskozite 30'un altına düşmemelidir.
Evet Aytaç Hocam aynen dediğini yazıyor ama bak SICAKLIK tan bahsetmiyor. YÜKSEK SICAKLIK ta şunu kullan diye bire ifade yok