0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
İşte bu yüzden servisler 5w30 u özellikle tüm modellerinde tercih ediyor. Daha esnek bir vizikosite yönünde tercihleri var.
Aynı servisler 10W-40 koyuyorlardı herhalde. Bu arada bir bilginiz varmı acaba Türkiyede tüm Toyota servislerinde aynı yağmı kullanılıyor yoksa illerin iklim koşullarına göre yağların değerleri değişiyor mu? Buradan okuduğuma göre sanki Aydında da Erzurumda da 5w-30 konmaya başladı gibi bir algı var bende. Durum nedir biliyormusunuz?
Ama bu durumda servilerin 0W-30 veya 0W-40 tercih etmesi gerekmez mi? Bunların vizikositesi daha esnek. Acaba ticari bir kaygı söz konusu olamaz mı?
Kullanıcıların bilgilenmesi lazım.
Siz mesaj yazmışsınız diğer mesajıma eklemiştim resmi.Buna ne yorumda bulunacaksınız?Sizden farklı düşünmüyorum hocam, ama bu kullanma kılavuzundaki resim uzun zamandır aklımdaydı
Su veya bu yag konulmalı konusuna hiç girmiyorum.Benim için bu açıklama fazlası ile yeterli;20 vizkozite yag bana göre ince şeklinde bir tanım var.Bana göre? Önce bunu tanımlamak gerek. Bana görede yogurdun rengi siyah aksini idda eden ve ispatlayabilecek var mı? İspatı varsa nasıl olmalı ben bakınca siyah görüyorum. Bana göre siyah.Peki kaç tane motoru bitirene kadar dinamometre testi yaptınız bu karar için?O araba benim olsa idi bu çizelgeyi gördükten sonra Antepte bile koyacagım yag 0/20 dir.Tabii isteyen istedigi yagı koyar ona birşey diyemem.
Bu viskozite Hybrid araçlar içindir.Dış ortam sıcaklığı arttıkça yağ viskozitesi de kalınlaştırılmalıdır.
Yok hocam bunu Avensis kullanma kılavuzundan kopyaladım. Dış ortam sıcaklığına göre diyoruz ama grafikte görünen sadece soğuk kısım için limit var sıcaklık arttıkça limit yok.
Bu viskozite Hybrid araçlar içindir.Avrupadaki soğuk ülkeler için geçerlidir.Anlık olarak sık sık devreye giren ve girdiğinde de yüksek devirle çalışmaya başlayan hybrid motorun ince yağa olan ihtiyacı içindir.Bizim ülkemiz zaten ılık olduğundan dolayı bu viskozite sıcak aylarda motoru korumaya yetmediğinden 5W-30'a güncellendi.Sonuç olarak kitaplar kopyala yapıştır yöntemiyle hazırlandığı için özellikle ülkemiz şartlarına uygun viskoziteyi belirtir sayfa basımı yapılmıyor.Öyle yada böyle, üreticinin önerdiği yağı, yaşadığımız bölgeye uygun olarak güncelleyebiliriz.Buradaki Hybrid aracı sadece Erzurum, Sivas, yörelerinde kullanacaksak 0W-20 devam edebiliriz,Ülkemizin diğer bölgelerinde kullanacaksak 5W-30Afrikada kullanacaksak 5W-30 veya 10W-30 veya 15W-40 veya 20W-50 dahi seçilebilir.Dış ortam sıcaklığı arttıkça yağ viskozitesi de kalınlaştırılmalıdır.
Olabilir Mustafa Bey. Herkes aynı doğrultuda düşünecek diye bir şey yok. Bence farklı görüşlerin olması daha iyi, bir nevi beyin jimnastiği de yapılmış olunuyor bu durumda.
Benim auris D4D için kime sorsam ya 5/40 ya da 5/30 kullanın diyorlar. 20 viskozite çok ince gelir gibi.
Kafa karışıklığı olmaz merak etmeyin. Bilinenler/bilinmeyenler her şey ortaya dökülür doğruyu ve yanlışı ayıracak seviyedeyiz hepimiz. Herkes kendisi için doğru kararı verecektir.
Kafa karışıklığı olmaz merak etmeyin. Bilinenler/bilinmeyenler her şey ortaya dökülür doğruyu ve yanlışı ayıracak seviyedeyiz hepimiz. Herkes kendisi için doğru kararı verecektir. 57 sayfaya ulaşmış bu konuda çok önemli bilgiler var. İlk defa okuyacak olan birisi için de önemli bir kaynak.