0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Üstatlar... Siparişimi bugün yarın internetten vereceğim... Ama iki ürün arasında muallaktayım... Siz olsaydınız 10.000 km'deki aracınıza hangisini alırdınız?"Mobil 1™ Fuel Economy 0W-30""Mobil 1 New Life™ 0W-40"0W-30'un sınıfı SL, 0W-40'ın ise SM...İlk başlarda 0W-30'a niyetlenmiştim. Ama 0W-40'ın SM sınıfından olması beni daha çok cezbetmeye başladı...10.000 km'deki aracınız için hangisini tercih ederdiniz?
Bizim iklimimizin 0w20 yi kaldırabilecek bir iklim olduğunu düşünmüyorum. Bundandır ki Toyota Servisleri kendisi 5w30 u öneriyor ve kullanıyor. Çok kalın yağlar aracı yoracağı gibi, çok ince yağlarda uygun olmayan iklim koşullarında ve araçlarda kullanıldığında araçlara uzun dönemde zarar verebilirler.
Hocam, Toyota kullanma kılavuzuna baktınız mı?Sizinle alakalı değil ama kafamı kurcalayan bir resim var orada sizde bu konudan bahsedince sizden alıntı yapayım istedim.Kullanma kılavuzunda bir diagram var, hani böyle yağ kategorilerini gösteren sağa sola doğru okları olan. Dikkat ettiniz mi hepsi +sonsuz sıcaklığa kadar gidiyor.
Siz mesaj yazmışsınız diğer mesajıma eklemiştim resmi.Buna ne yorumda bulunacaksınız?Sizden farklı düşünmüyorum hocam, ama bu kullanma kılavuzundaki resim uzun zamandır aklımdaydı
Sizin kullanma kılavuzunda nasıl bir diyagram var bilmiyorum ama benimkinde hatırladığım kadarı ile 0w-20 Tercih edilir diyor vede tüm vizkositedeki yağlar soğuk hava kısımları farklı hepsi sağa doğru sonsuz sıcaklıkta okla gidiyordu sınır değeri yoktu yani.Bu şekilde bizim bildiklerimiz mi yanlış yoksa farklı bir durum mu var acaba diye soruyorum sadece Resmi buldum buraya ekliyeyim[attach=1]
Evet Aytaç Hocam aynen dediğini yazıyor ama bak SICAKLIK tan bahsetmiyor. YÜKSEK SICAKLIK ta şunu kullan diye bire ifade yok
Benim kullanım kılavuzunda da aynısı yer alıyor...Ama verilen bilgi yeterli değil. Yağ önerilmiş ama iklim koşulları, sıcaklık, motor yaşı hakkında hiç bilgi yok. Kaldı ki 0W-20 yağ ülkemizin yaz sıcaklığında, hele bir de motoru az veya çok zorluyorsak, iyi bir tercih değilmiş gibi görünüyor. Velhasıl genel bir bilgi verilmiş...Dolayısıyla 0W-30 yahut 0W-40, bilhassa yeni araçlar için, daha makul bir seçenek olarak gözüküyor... Motor konusunda uzman değilim ama şimdiye dek edindiğim bilgilere göre, 0W-20 yağ daha çok kuzey ülkeleri için uygun bir yağ...
Anlattığım şeyin aynısını tekrarlayacağım Murat Bey. Size kullanım kitapçığında ne söyleniyorsa onu yapın. Bu arada acaba aynı kitapçık güneyafrika da kullanılan toyotalar da, ya da arabistan çöllerinde kullanılan araçlarda geçerli mi? Yoksa bu kitapçıktaki değerler ülkeden ülkeye göre değişiyor mu?
Sorduğunuz bu soruları bende sormuştum bu forumda bir arkadaşımız Amerikadamı yada başka bir dış ülkedemi ne yaşıyordu o aynısı demişti.Ben sadece bu resmi tartışma amçlı sordum ve yazıyorum. Benim edindiğim ve tercih edeceğim yağ viskosite indexi yüksek olana bakarım
Ama şöyle bir durum var. "Yüksek hızlarda ve aşırı yük altında" ifadesi zaten motorun yüksek devir çevirmesi ve yağlama fonksiyonunun hızlanması anlamına gelir ki bu da düşük viskosite yağın yeterli gelmeyebileceği bir de bunun üzerine yüksek çevre sıcaklığı eklenirse 20'nin yetersiz kalacağı sonucunu çıkarıyorum ben. Bu durumda 20 yağ su gibi olacaktır.
Bence Toyota kullanma kılavuzundaki bilgiler kafa karıştırıcı ve habire bu konuda ve diğer açılan konularda soruluyor.
Yüksek Hızlarda ve Aşırı Yük altında tabiri nedir? Bu araçların motorları her yerde her ülkede yüksek hız ve aşırı yük altında çalışabilir. Yüksek hız nedir? Aşırı Yük nedir?Bence Toyota kullanma kılavuzundaki bilgiler kafa karıştırıcı ve habire bu konuda ve diğer açılan konularda soruluyor.