0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
O zaman bu durum, servislerin satış politikası zaten pek inandırıcı gelmiyordu. Sonuçta dışarıdan alınan yağ serviste değiştirildiğinden yağı kendileri görüyorlar, bu uygun değil deyip reddedebilme şansı var. Yağ değişim işleminin dışarıda yapılması durumunda işler değişir tabi.
Aytaç Bey bana en son bakımda servis açıkça sordu ve dedi ki: -Mustafa Bey mobil getirmişsiniz. Biz Toyota marka yağı öneriyoruz. -Tamam sizde 5w50 yağ var mı? -Yok. -O zaman lütfen getirdiğim yağı koyun. -Ancak o zaman yaptırdığınız işlem aracınızı garanti dışı bırakacak. ...
Bu durum sıfır ve garantisi devam eden araçlar için kritik olabilir. Garantisi dolmuş ve nispetten modeli eski araçlar için zaten pahalı olan yetkili servislere pek gidilmiyor. Dışarıda isteyen istediği yağı kullanabilir.
servislerin kullandığı 5*30 yağ tam sentetik değil mi?ben tam sentetik biliyorum,fiyatının da ucuz olması normal sonuçta firma toptan alıyor perakende satılan ile fiyat farkı olması kabul edilebilir.5*30'lar arasında marka bazında kalite farkı olabilir ama hepsi tam sentetiktir diye biliyorum.
Atilla amca, Eneos marka japon yağ için ne diyorsunuz? 2 bin km sonra Eneos 10/40 Tam sentetik yağ kullanacağım. Şanzıman yağını bu Eneos'un 75/90 vizkoziteli yağı ile değiştirdim. Şanzımanım pamuk gibi maaaşallah...
Bugün servisle görüştüm ve yağı kendim getirip getiremeyeceğimi sordum. Getirebileceğimi, garantiyi bozmayacağını, sadece "yağı kullanıcı kendi getirdi" şeklinde not düşüp yağın marka ve özelliklerini sisteme işleyeceklerini belirttiler.Bu durumda "Mobil 1™ Fuel Economy 0W-30" ile "Mobil 1 New Life™ 0W-40" arasında gittim geldim ve "Mobil 1™ Fuel Economy 0W-30"de karar kıldım. Bulunduğum yer çok sıcak olmadığı için, ayrıca araç da yeni olduğu için bu kararı aldım.Benim anlamadığım nokta şu: Servisler neden illâ 5W-30 yağ koymakta ısrar ediyorlar? 0W-30 daha iyi değil mi? Hele kullanım kılavuzunda 0W-20 önerilmişken...
Üstatlar... Siparişimi bugün yarın internetten vereceğim... Ama iki ürün arasında muallaktayım... Siz olsaydınız 10.000 km'deki aracınıza hangisini alırdınız?"Mobil 1™ Fuel Economy 0W-30""Mobil 1 New Life™ 0W-40"0W-30'un sınıfı SL, 0W-40'ın ise SM...İlk başlarda 0W-30'a niyetlenmiştim. Ama 0W-40'ın SM sınıfından olması beni daha çok cezbetmeye başladı...10.000 km'deki aracınız için hangisini tercih ederdiniz?