Gönderen Konu: Motor Yağı İle İlgili Bütün Sorular ve Cevapları  (Okunma sayısı 1799460 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Ynt: Motor Yağı İle İlgili Bütün Sorular ve Cevapları
« Yanıtla #1080 : Eylül 23, 2014, 09:11:16 »
Aracım yavaş yavaş 10.000 km'ye yaklaşıyor. Kullanım kılavuzunda 0W-20 yağ kullanılması önemle belirtilmiş. Yalnız bu değerde yağ bulamıyorum. Mobil'in bir tane ürünü var ama Lexus araçlar için üretilmiş.

Servisin koyacağı yağa güvenebilir miyim acaba? Çünkü servisler üreticinin tavsiyesini es geçip 5W-30 veya daha farklı yağ koyuyorlarmış... 0W-20 motor yağı için ne tavsiye edersiniz?

@Zühtü Zilayaz (30607)  Servisler artık tam sentetiğe geçti Zühtü Bey. 0/20 bulunmuyor piyasada petrol ofisinde var bir tek. 5/30 ile devam etmenizde sakınca yok.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #1080 : Eylül 23, 2014, 09:11:16 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1081 : Eylül 23, 2014, 09:16:08 »
Aracım yavaş yavaş 10.000 km'ye yaklaşıyor. Kullanım kılavuzunda 0W-20 yağ kullanılması önemle belirtilmiş. Yalnız bu değerde yağ bulamıyorum. Mobil'in bir tane ürünü var ama Lexus araçlar için üretilmiş.

Servisin koyacağı yağa güvenebilir miyim acaba? Çünkü servisler üreticinin tavsiyesini es geçip 5W-30 veya daha farklı yağ koyuyorlarmış... 0W-20 motor yağı için ne tavsiye edersiniz?

Zühtü bey 0w20 değeri belki Japonya'ya özgü bir durumdur. Ülkemiz için 1.6 valvematic bir motorda 0w20 uygun olmayabilir. Klavuzda bu yağı hangi koşullarda önermişler, içinizin rahat etmesi için tekrar bakmanızı öneririm ki artık Toyota belirttiğiniz gibi bir kaç yağ tipine geçiş yaptı. Servisin koyacağı yağa güvenmek durumundasınız çünkü resmi olarak yapacağınız başka bir şey yok. Dışarıda bakım yaptırsanız bu sefer de araç garanti kapsamı dışına çıkacaktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Doya doya Toyota
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 13000
  • Model Yılı: '14
  • 183 kere teşekkür etti
  • 73 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1082 : Eylül 23, 2014, 11:12:25 »
O zaman su dört seçenekten birine yönelmeliyim:

Mobil 1™ Fuel Economy 0W-30

Mobil 1 New Life™ 0W-40

Mobil 1™ ESP 0W-40

Mobil 1™ ESP Formula 5W-30

Bunlardan en uygunu "Mobil 1™ Fuel Economy 0W-30" gibi göründü bana... Doğru muyum?
2014 Yeni Auris 1.6 Advance Multidrive S
CVT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 281 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1083 : Eylül 23, 2014, 11:15:01 »
Ancak yağ değişimini servisten yapmazsanız aracınız garanti dışına alınacaktır. Bu arada ben mobil 0w40'ı öneririm. Takdir sizin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #1084 : Eylül 23, 2014, 11:16:37 »
Bulunduğunuz yerin iklim şartlarına göre 0/30 veya 0/40 uygun. Ancak servislerde tam sentetiğe geçti oradan da alabilirsiniz. Aracınız garanti kapsamında olduğundan dışarıdan götürürseniz yağdan kaynaklı sorunlarda garanti dışı kalabilir diyecekler. Tabi bunun sebebi yağı servisten almanızı sağlamak sadece :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Doya doya Toyota
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 13000
  • Model Yılı: '14
  • 183 kere teşekkür etti
  • 73 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1085 : Eylül 23, 2014, 11:17:49 »
Ancak yağ değişimini servisten yapmazsanız aracınız garanti dışına alınacaktır. Bu arada ben mobil 0w40'ı öneririm. Takdir sizin.
Servise 10.000 bakıma gittiğimde yağı kendim götürmeyi düşünüyorum... Herhalde buna bir itirazları olmaz...
2014 Yeni Auris 1.6 Advance Multidrive S
CVT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Arnavut Keyifli
  • Kilometre: 136500
  • Model Yılı: '17
  • 277 kere teşekkür etti
  • 277 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1086 : Eylül 23, 2014, 11:20:46 »
Bulunduğunuz yerin iklim şartlarına göre 0/30 veya 0/40 uygun. Ancak servislerde tam sentetiğe geçti oradan da alabilirsiniz. Aracınız garanti kapsamında olduğundan dışarıdan götürürseniz yağdan kaynaklı sorunlarda garanti dışı kalabilir diyecekler. Tabi bunun sebebi yağı servisten almanızı sağlamak sadece :)

Toyota yetkili serviste çalışan bir arkadaşım bana şunu söyledi geçen ay.. Arabanın bütün periyodik bakımlarını serviste  yaptır,özellikle motor yağını servis değiştirecek yani sen dışarıdan götürmeyeceksin, araba daha sonra garanti bitse bile ve yağ eksiltme sorunu olsa bile aracı garantiden yaptıklarını söyledi..
Bu temmuz ayında  40 gün içinde  7 tane corolla/auris D4D'ye  yağ eksiltme yaptığından dolayı, motor yenilemeyi  garanti'den yapmışlar..
Bilgi için paylaşmak istedim..
I'll make you an offer you can't refuse.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 281 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1087 : Eylül 23, 2014, 11:22:28 »
Servise 10.000 bakıma gittiğimde yağı kendim götürmeyi düşünüyorum... Herhalde buna bir itirazları olmaz...

İtirazları olmaz, yağı koyarlar ancak aracınız da garanti kapsamı dışında kalır. Önceki bakımda bana söylenen aynen buydu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #1088 : Eylül 23, 2014, 11:22:43 »
Toyota yetkili serviste çalışan bir arkadaşım bana şunu söyledi geçen ay.. Arabanın bütün periyodik bakımlarını serviste  yaptır,özellikle motor yağını servis değiştirecek yani sen dışarıdan götürmeyeceksin, araba daha sonra garanti bitse bile ve yağ eksiltme sorunu olsa bile aracı garantiden yaptıklarını söyledi..
Bu temmuz ayında  40 gün içinde  7 tane corolla/auris D4D'ye  yağ eksiltme yaptığından dolayı, motor yenilemeyi  garanti'den yapmışlar..
Bilgi için paylaşmak istedim..

Dediğine katılıyorum Bülent. Ancak Zühtü Bey'in aracı benzinli bildiğim kadarıyla. Yağ problemi olacağını zannetmiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Arnavut Keyifli
  • Kilometre: 136500
  • Model Yılı: '17
  • 277 kere teşekkür etti
  • 277 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1089 : Eylül 23, 2014, 11:24:37 »
Dediğine katılıyorum Bülent. Ancak Zühtü Bey'in aracı benzinli bildiğim kadarıyla. Yağ problemi olacağını zannetmiyorum.

Aynen.. Ama ben olsam araba daha yeni yağı götürmem çünkü servislere bildiriler gitti. Büyük ihtimal 5/30 kullanacaklar bundan sonra..
I'll make you an offer you can't refuse.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #1090 : Eylül 23, 2014, 11:26:40 »
Aynen.. Ama ben olsam araba daha yeni yağı götürmem çünkü servislere bildiriler gitti. Büyük ihtimal 5/30 kullanacaklar bundan sonra..

Yani bende servis tam sentetiğe geçtiği için servisten 5/30 koydurdum. Tercih elbette kullanıcının.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kilometre: 10000
  • Model Yılı: '24
  • 15 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1091 : Eylül 23, 2014, 15:28:01 »
İtirazları olmaz, yağı koyarlar ancak aracınız da garanti kapsamı dışında kalır. Önceki bakımda bana söylenen aynen buydu.

Böyle bir uygulama olamaz, kitapçıkta belirtilen standartlara uygun yağ kullanıldığı zaman neden garanti dışı kalsın?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 281 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1092 : Eylül 23, 2014, 15:42:41 »
Böyle bir uygulama olamaz, kitapçıkta belirtilen standartlara uygun yağ kullanıldığı zaman neden garanti dışı kalsın?

Yasin Bey siz standartlara uygun CE belgeli herhangi bir markaya ait triger kayışını aracınıza taksanız ve kayış kopsa servisten garanti isteyebilir misiniz? Aynı durum yağ içinde geçerli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1093 : Eylül 23, 2014, 16:30:11 »
Yasin Bey siz standartlara uygun CE belgeli herhangi bir markaya ait triger kayışını aracınıza taksanız ve kayış kopsa servisten garanti isteyebilir misiniz? Aynı durum yağ içinde geçerli.

Size garanti dışı kalır diyen servis gerçeği belirtmemiş, ya da belki eksik belirttiler. İsterseniz toyota genel merkezinden öğrenebilirsiniz. Motor yağını satmadı diye aracın garanti dışı kalması durumu absürt.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 281 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1094 : Eylül 23, 2014, 17:17:19 »
Size garanti dışı kalır diyen servis gerçeği belirtmemiş, ya da belki eksik belirttiler. İsterseniz toyota genel merkezinden öğrenebilirsiniz. Motor yağını satmadı diye aracın garanti dışı kalması durumu absürt.

Siz toyota'nın dışında başka bir yağ markası kullanılırsa aracın garantisinin bozulmayacağı bilgisini Toyota merkezden mi öğrendiniz,  yoksa absürtlük sizin düşünceniz mi? Açıkçası yorumdan ziyade net bilgi verirseniz daha faydalı olacaktır. Bana servis müdürü açık açık farklı marka yağ kullanımının aracı garanti dışı bırakacağını belirtti.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1095 : Eylül 24, 2014, 08:19:29 »
Siz toyota'nın dışında başka bir yağ markası kullanılırsa aracın garantisinin bozulmayacağı bilgisini Toyota merkezden mi öğrendiniz,  yoksa absürtlük sizin düşünceniz mi? Açıkçası yorumdan ziyade net bilgi verirseniz daha faydalı olacaktır. Bana servis müdürü açık açık farklı marka yağ kullanımının aracı garanti dışı bırakacağını belirtti.

Aracım bugüne kadar 2 kere, farklı servislerde girdi, yağı kendim götürdüm, kimse de böyle bir uyarı yapmadı. Bu forumda da bu tarz bilgiler paylaşılır, diğer üyelerden de bu tarz bir bilgi gelmedi.

Verdiğiniz trigger örneği yağ ile aynı değil, el kitabında trigger standartları konusunda bilgi yok.  Ama yakıt, motor yağı, hidrolik, gibi sıvılarda var, lastik ebatları basınçları bu tarz bilgiler var. Bu da bu standardı sağlayan ürünlerin kullanılmasında sakınca yok anlamına gelir. Motor yağı örneğini fren hidroliğine uygulasak, dot4 fren hidroliğini kendimiz götürsek araç garanti dışı mı kalacak?

Servis müdürü size daha pahalı yağ satmak için gözdağı yapmış, benim buradan anladığım bu oldu. O nedenle toyota merkezden öğrenebilirsiniz demiştim. Birbirimizi ikna etmemizin ya da tartışmamızın bir anlamı yok, merkezden öğrenmek lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 281 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1096 : Eylül 24, 2014, 08:38:09 »
Aracım bugüne kadar 2 kere, farklı servislerde girdi, yağı kendim götürdüm, kimse de böyle bir uyarı yapmadı. Bu forumda da bu tarz bilgiler paylaşılır, diğer üyelerden de bu tarz bir bilgi gelmedi.

Verdiğiniz trigger örneği yağ ile aynı değil, el kitabında trigger standartları konusunda bilgi yok.  Ama yakıt, motor yağı, hidrolik, gibi sıvılarda var, lastik ebatları basınçları bu tarz bilgiler var. Bu da bu standardı sağlayan ürünlerin kullanılmasında sakınca yok anlamına gelir. Motor yağı örneğini fren hidroliğine uygulasak, dot4 fren hidroliğini kendimiz götürsek araç garanti dışı mı kalacak?

Servis müdürü size daha pahalı yağ satmak için gözdağı yapmış, benim buradan anladığım bu oldu. O nedenle toyota merkezden öğrenebilirsiniz demiştim. Birbirimizi ikna etmemizin ya da tartışmamızın bir anlamı yok, merkezden öğrenmek lazım.

Yasin Bey ben en somut bilgiyi buradan paylaştım. Yağ ile ilgili yetkili servisin verdiği bilgi garantinin bozulacağı yönünde. Siz bu bilgiyi absürt olarak nitelendirdiniz. Kimseyi ikna etmek gibi zaten bir dert yok ancak paylaşılan bilgilerin ilk ağızdan duyulan doğru bilgiler olması  bu sayfayı okuyan binlerce insanı doğru bir şekilde bilgilendirecek ve forumun güvenilirliği ile kalitesini daha da artıracaktır. Siz öyle bir absürt kelimesi kullandınız ki iddia ettiğiniz bilgiyi Toyota Merkez den öğrendiğiniz izlenimi oluştu. Bu bilgiyi sadece ben değil yukarıda Bülent Sertkol Bey de belirtti ve açıklamasını yaptı.

Benim de temennim odur ki, çeşitli standartlara uygun olarak üretilmiş başka marka yağın garantiyi bozmaması yönündedir. Ancak garantiyi ilgilendiren durumlarda bazı servislerin olmadık ayrıntıları bile öne sürmeleri yağ gibi önemli bir faktörde nasıl davranabileceklerini açıkça göstermektedir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1097 : Eylül 24, 2014, 11:27:39 »
Yasin Bey ben en somut bilgiyi buradan paylaştım. Yağ ile ilgili yetkili servisin verdiği bilgi garantinin bozulacağı yönünde. Siz bu bilgiyi absürt olarak nitelendirdiniz. Kimseyi ikna etmek gibi zaten bir dert yok ancak paylaşılan bilgilerin ilk ağızdan duyulan doğru bilgiler olması  bu sayfayı okuyan binlerce insanı doğru bir şekilde bilgilendirecek ve forumun güvenilirliği ile kalitesini daha da artıracaktır. Siz öyle bir absürt kelimesi kullandınız ki iddia ettiğiniz bilgiyi Toyota Merkez den öğrendiğiniz izlenimi oluştu. Bu bilgiyi sadece ben değil yukarıda Bülent Sertkol Bey de belirtti ve açıklamasını yaptı.

Benim de temennim odur ki, çeşitli standartlara uygun olarak üretilmiş başka marka yağın garantiyi bozmaması yönündedir. Ancak garantiyi ilgilendiren durumlarda bazı servislerin olmadık ayrıntıları bile öne sürmeleri yağ gibi önemli bir faktörde nasıl davranabileceklerini açıkça göstermektedir.

Mustafa Bey, herhangi bir servis müdürünün, ki ticari davranmak durumundadır sonuçta her kurum kar peşindedir, size aktardıklarını 'doğru' bilgi olarak kabul edilir mi, bence tartışılır.

İyi niyetinizi anlıyorum, bu nedenle uzun uzun cevap yazıp vaktinizi almak yerine 0 212 354 0 354 no'lu telefonu hatırlatıyorum. Az önce aradım, işlemin yetkili serviste yapılması ve motora uygun yağ kullanımı halinde garanti bozulma gibi bir durumun olmadığını ilettiler. Saygılar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 16100
  • Model Yılı: '13
  • 6 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1098 : Eylül 24, 2014, 11:29:19 »
Motor yagi ve motor yag filtresi toyatanin kullanici kitapciklarinda kendinizin yapabilecegi bakim olarak soylenmekte. Bu sebepten yagi kendiniz goturdunuz diye aracin garantiden cikmasi gibi bir durum soz konusu bile olamaz. Cikar diyen bayininde iyi niyetli oldugundan suphe duyarim. 10000 km dolmasada 6 ayda bakim yaptirmalisiniz yoksa garantiden cikar diyen bayi ile motor yagini kendiniz getirdiniz diye garantiden cikar diyen bayi kotu niyetlidir.

Not: toyotanin belirttigi standartlarda yag kullanilmasi sarti ile.
2013 Corolla 1.6 Premium MultiDrive S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 281 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1099 : Eylül 24, 2014, 11:34:13 »
Mustafa Bey, herhangi bir servis müdürünün, ki ticari davranmak durumundadır sonuçta her kurum kar peşindedir, size aktardıklarını 'doğru' bilgi olarak kabul edilir mi, bence tartışılır.

İyi niyetinizi anlıyorum, bu nedenle uzun uzun cevap yazıp vaktinizi almak yerine 0 212 354 0 354 no'lu telefonu hatırlatıyorum. Az önce aradım, işlemin yetkili serviste yapılması ve motora uygun yağ kullanımı halinde garanti bozulma gibi bir durumun olmadığını ilettiler. Saygılar.

Sizden beklenen bilgi buydu Yasin Bey. Kısa ve net, Teşekkürler.