0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Kullandığım arabalarıma Mobil ve Castrol hariç hiçbir yağdan kullanmadım. En son Castrol Edge kullandım ve memnunum.1.4 Terra Corolla'ma uzun süre Mobil kullandım çok memnundum. Auris için ise Mobil 1 ESP 5/30 kullanacağım.
30 ince gelir diyordun Bülent, 5/30 doğru seçim olur bence
5/30 Mobil ESP kullanan bir arkadaşa sordum, yaklaşık 3000km'dir kullanıyor, motorun sesi bile değişti dedi Aytaç..Ve araba daha az yakıt tüketmeye başladı diyor. Deneyip göreceğiz..
Sorun olacagını düşünmüyorum.Yakıtta ise farkı göreceksin.
Durumu sana bildireceğim ahmet'çim Bu arada arabanın boya ve cila işleri de bitti resimleri sana yollarım Arka tampon şahane oldu,park sensörü takmıştım biliyorsun.
Aracı aldığımızdan beri serviste 10-40 kullandım 40 bin bakımıni dışarıda yaptırdım.Toyota servisin de çalışan bi abim 5-30 getirdi Orjinal toyota yağı ama mobil üretiyor dedi.Yağ eksiltme yarı yariya azaldı diyebilirim.Kesinlikle tavsiye ederim bülent abi.
İyiymiş mustafa'cım 100k bakımda Mobil 1 5/30 Esp kullanacağım paylaşımları buradan yaparım zaten Güle güle kullan arabanı kardeşim
Toyota yetkili servislerinde artık 10*40 yağ kullanılmıyor bunun yerine 5*30 yağ kullanılıyor.Hafta sonu aracımı sadece yağ değişimi için alj çekmeköy servisine götürdüm.Artık 5*30 kullanıldığına sevindim çünkü gerçekten fark bariz şekilde hissedilebiliyor.Arabayı eşim kullanıyor,bu arabaya ne olmuş gaza dokunuca uçuyor tepkisini verince memnuniyetim daha da bir arttı.
Doğru bu iyi bir adım, Ahmet söylemişti galiba bülten gitmiş servislere diye. Bu arada performans farkı yağdan bu kadar fark etmez, yeni bakımdan çıktığı içindir.
Tabi ki güzel birşey, aracınız kaç model ? . Daha önceden 10 40 yağ konuldu ise yağ yakma sorunu filan olabilir(miş). Dikkat etmekte fayda var.
Arkadaşlar bende 2001 avensis 2.0 d4 yozgat sarıkaya oturuyorum aracimin yag degisimi geldi 10w/40 yoksa 5/30 mu kullansam daha iyi olur
30 bin km bakımı için araca koyulan motor yağı castrol magnatec 5w30 bu yağ'a 20 bin km bakımında 140 -150 tl fiyat çektiler tecrübesizdik yaptırdık şimdi 30 bin km bakımında yağımı kendım alıcam 75 tl ye servisler kabul ediyolar diye biliyorum doğrumu bılıyorum ?