0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Vibrasyon
Adasim, ogretmenim, titresim diye ekle de tam olsun.
Not: vibrasyon = titreşim, titreme, sallanma. TDK güncel sözlük'ten alıntıdır ve Türkçe bir kelimedir
Hocam zaten TDK geleni boş çevirmiyor Geleni içeri alıyorlar Türkçe sondan eklemeli değil, SonRadan eklemeli bir dil oldu çıktı...
Haklısınız, ben inşaat firmasında çalışıyorum. Yıllardır bizim asfalt silindirlerinin adı vibrasyonlu silindirdir. Hiç titreşimli veya sallanmalı silindir dendiğini duymadım İş gereği çok kullandığımız bir terim olduğundan dilime yerleşmiş, bu kadar antipati oluşturacağını bilemezdim
Not: vibrasyon = titreşim, titreme, sallanma. TDK güncel sözlük'ten alıntıdır ve Türkçe bir kelimedir.Not: vibrasyon = titreşim, titreme, sallanma. Evet bu doğru.TDK güncel sözlük'ten alıntıdır ve Türkçe bir kelimedir. İşte bu yanlış. Vibrasyon (Vibration) kelimesi dilimize Fransızcadan girmiştir. Yaygın olarak dilimizde kullanılmakta ama Türkçe bir kelime DEĞİLDİR.
konuyu dağıtmayalım lütfen, tek bir uyarı yeterlidir.Boş viteste 4000 devirde ne oluyor? Eğer kesiliyorsa arkadaşların dediği gibi aktarma sistemi ile ilgili problemdir.