Gönderen Konu: Hava filtresi algılayıcısı denenmiştir  (Okunma sayısı 1102 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Hava filtresi algılayıcısı denenmiştir
« : Haziran 03, 2009, 16:12:08 »
sa abiler geçenlerde aracın hava filtresini değişsem algılayıcıları bağlayamayacağımı düşündüğüm için bi deneyim dedim bağlamasam ne olur diye çıkardım marşa bastım zor aldı marşı çok düşük devirde 600dervire falan çalışmaya başladı gaza basıyom gazı geç aılıyor gazı köklüyorum devir 3000e geliyor en fazla bi 100dervir inip geri çıkıyodu titrek bir şekilde baktım olmuyor geri taktım.Bilgilerinize arz ve rica ederim...

Toyota Club Türkiye

Hava filtresi algılayıcısı denenmiştir
« : Haziran 03, 2009, 16:12:08 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Türkçemize sahip çıkalım....
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
Ynt: Hava filtresi algılayıcısı denenmiştir
« Yanıtla #1 : Haziran 03, 2009, 17:27:27 »
Arda 16 yaşında olduğuna göre muhtemelen lise talebesisin, öncelikle sana tavsiyem iyi anlatabilmek ve anlamak için Türkçe'ni düzelt, noktalama işaretlerine dikkat et. Anlaşabilmenin temeli dildir.

Birincisi hava filitresinin değişimiyle algılayıcıların ne alakası var onu anlamadım. Algılayıcıdan kasıt muhtemelen debimetredir. Debimetrede filitre havuzunun dışında plastik boru girişinin ağzındadır. Eğer hava filitresini değiştireceksen bunu sökmene gerek yok.

İkinciside debimetre olmadan aracın doğru çalışmayacağını herkes biliyor. Bu parçayı sökerek çalıştırıp sonucunu görmeye hiç gerek yok. Sakın bir daha bunu deneme. Araç, anormal çalışarak başka bir yerlere zarar verebilirsin.

Kolay gelsin...
Türkçemiz, parmak izi gibidir. Bizimle büyür bizimle ölür. O'nu korumazsak, yıpranır, yozlaşır ve bir MİLLET yok olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 06, 2009, 17:31:27 »
Kusura bakmayın abicim.Türkçeyi normalde dikkatlice ve yozlaşmamış bir şekilde kullanmayı çok istiyorum ama internette fazla vaktim olmadığı için, fazla dikkat edemiyorum."Debimetre ile ne alakası var hava filtresinin değişiminin?" demişsin hava filitresi değil benim kastım.Kasteddiğim açık hava filtresi(kabinsiz)bunu bağlayınca debimetreleri bağlayacak yer olmuyor, çünkü hortumları falanda değiştiriyorsunuz...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 08, 2009, 03:32:27 »
Eğer aklında açık hava filtresi takmak varsa ya direk 250-260 tl verip aracına uygun kit alıcaksın (üzerinde sensör jakı bulunmakta).Ya da Moderasyon topiğinde göze çarpmıştır.Dizellerin filtre borusunu servisten alıp sensörünü bağlaman ve kısa kalan yerlerin için krom boru alman ve filtreni de kendin alman gerekicek.
Ki bu durumlarda da sensör hortum içindeki sürtünme katsayısını, borunun boyu hava girişine göre vs hesaplayıp öyle hava yakıt karışımını ayarlamakta.
Sensörü de çıkartırsan bir takarsın iki takarsın 3 -5 derken sensörü bozarsan işte halin harap.Yani riskle oyun oynuyorsun.Sana tavsiyem araştır bilgi sahibi ol ve yapmaya kalkışmadan iyice bir daha düşünmen. :)
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #4 : Haziran 08, 2009, 04:30:28 »
debimetre çok riskli bir parça çünkü pahalı:D,eğer açık hava filteresini komple kit olarak takıcak isen zaten kitte debimetreyi takıcak yer mevcut,ama sadece açık hava filtresi takıcaksan kutuyu söküp açığı takabilirsin diğer alternatifte emrenin dediği gibi dizellerin borusunu alıp takmak

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 10, 2009, 17:23:45 »
abicim arkadaşda vardı söktük taktık olmuyor debimetreler çok farklı değerler ölçüyor herhalde aracın devri çok seri oldu yakıt falan arttı aracın sesi dahada bi arttı gaza basınca artış olduğunu gördük ama onun hortumu daha genişti girişi ek parçayla sıkıştırdık oda sağlam iş değil havca kaçıyordu en iyisi eskisiyle devam etmek.gerçekten ya çok pahalı yada uğraştırıp zarar veriyor.