Gönderen Konu: kayışlarım ötüyor ne yapmam gerek ???  (Okunma sayısı 3011 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
kayışlarım ötüyor ne yapmam gerek ???
« : Haziran 01, 2009, 00:13:24 »
arkadaşlar arabam ilk çalıştığı zaman 3-4 dk beklemem gerekıo yoksa kayışlarım ötmeye başlıyor bunun sorunu ne olabilir sanayide gösterdiğimiz usta triger kayışlarının değişmesi gerektiğini söyledi sizce ne yapmalıyım ae101 toyotam 85.000 kmde.

Toyota Club Türkiye

kayışlarım ötüyor ne yapmam gerek ???
« : Haziran 01, 2009, 00:13:24 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
Ynt: kayışlarım ötüyor ne yapmam gerek ???
« Yanıtla #1 : Haziran 01, 2009, 07:52:07 »
  Selam.
 Kayışların ömrü sadece km. ile ilgili değil, zaman vs. ile de ilgilidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 01, 2009, 08:05:01 »
  Selam.
 Kayışların ömrü sadece km. ile ilgili değil, zaman vs. ile de ilgilidir.
+1
aracınız kaç model bunu belirtmemişsiniz, bende de 98 var, bu yıl değişti triger sorun yoktu, sapasağlamdı kmsi geldi diye değiştirdik belki yıl olarak ömrü dolmuştur kayışın..
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 01, 2009, 10:13:19 »
Bende de var aynı sıkıntı cik cik ötüyo kayışlar :D
Burak Tolga Erdoğan Kardeşimizi Saygıyla Anıyoruz.
Bir zamanlar Yaris i vardı :S

Artık Corolla sı var :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 01, 2009, 16:01:37 »
Triger kayisindan falan degil o.Alternatorun bagli oldugu kayis buyuk ihtimalle. Bende de var bu ses, yaz gelince kayis genlesiyor, ondan. Benim kayislar yeni sayilir, sizinki yeni degilse sikistirmak sorunu sozmeyebilir, degistirmeniz gerekir.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 01, 2009, 16:30:34 »
Triger kayisindan falan degil o.Alternatorun bagli oldugu kayis buyuk ihtimalle. Bende de var bu ses, yaz gelince kayis genlesiyor, ondan. Benim kayislar yeni sayilir, sizinki yeni degilse sikistirmak sorunu sozmeyebilir, degistirmeniz gerekir.

Aynı fikirdeyim.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2009 Corolla Dizel Comfort Düz
    • interMEDIA Yazýlým
« Yanıtla #6 : Haziran 01, 2009, 19:46:42 »
benimki 2009 olmasına rağmen , motor soğukken ilk çalıştırdığımda , 4-5 saniye cıyırtı sesi geliyor sonra kesiliyor , 10.000 km bakımı yaklaşıyor , bakalım servis ne diyecek .
forest engineer

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #7 : Haziran 01, 2009, 20:20:24 »
aracım 96 model özür dilerim unutmuşum belirtmeyi ya bizi keklemek için sölediler ufak gördüler  triger felan alakası yok yane 250 mılyon bir fiyat verdiler zaten az para değil

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #8 : Haziran 01, 2009, 20:24:34 »
yetkili servise de götürsene sadece tespite.. bakalım orda ne dicekler..
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #9 : Haziran 01, 2009, 20:29:07 »
götürcektım aklımdada işten güçten vakit kalmıyo be arkadaşım 1de direksiyonu tam kırdğım zaman aynı cıyklama gelıo o neden olabilir ??

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • henüz toyota kullanmıyorum ama sevdim buraları..
  • Kan Grubu: B-
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Haziran 01, 2009, 20:34:25 »
ufuk kardeş triger dişli bir kayıştır ve diş atlaması filan çok büyük maliyet getirebilir. Eğer pistonlar siboplara vurursa üst kapak rektefiyesi gerektirebilir bu yüzden trigerin zamanında değişmesi çok önemli. gıcırtı sesini diğer arkadaşlarında dediği gibi alternatör kayışı yapıyordur büyük bir ihtimalle. oda öyle çok masraflı birşey değildir hatta kayış yıpranmış değilse gerdirilmeyle bile o ses hallolur. Triger senin aracında 70000 km veya 5 yıl da bir değişmesi gerekiyor diye biliyorum...
2001 vtec Civic-2000 vvt-i Corolla- 97 Efsane Kasa Gli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Haziran 01, 2009, 20:37:39 »
direksiyonu tam kırdığında normalde bir ses gelir ama o gıcırdama gibi olmaz biraz ugultu gibi bir sestir. hidrolik direksiyondan dolayıdır ve normaldir. aynı gıcırtı çıkıyorsa hidrolik pompası yüke bindiğinden kayış yine kaymaya başlıyordur yani senin sorununun nedenide ortaya çıkmış oluyor. alternatör kayışı sesi yapan...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #12 : Haziran 01, 2009, 20:53:46 »
doğru dıosun abi aynı ses çıkıo saolasın verdiğin bilgiler için 85000 de araba deiştircem trigeri felan pek bilmediğim için soruyorum bunları kusura bakmayın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Haziran 01, 2009, 20:59:56 »
85000 km ve daha önce hiç değişmediyse hiç vakit kaybetmeden değiştir. ama daha önce muhtemelen değişmiş olması lazım ne zaman değiştiğini bir öğrenmeye çalışın. Ama kesin bir bilgi edinemezseniz hiç riske atmadan değiştirin. Ben kendim triger koparmıştım oradan biliyorum. Kopacağını hiç belli etmeyen kalleş bir kayış kendileri. Ben kopardığım zaman toplam değiştirme maliyeti 50-60 lira iken 450 liraya motor üst kapağı yaptırmak zorunda bırakmıştı. Bu arabamı aldığımda ilk işim daha 10000 km daha varken ve servis değiştirmeseniz olur derken trigeri değiştirmek oldu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #14 : Haziran 01, 2009, 21:14:59 »
eski sahibinden öğrenemem karı koca ikiside tren çarpması sonucu vefat etti malesef ama belki toyotanın kayıtlarında varsa ordan bulabilirlermi serviste takıldıysa tabi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #15 : Haziran 01, 2009, 21:19:53 »
bendeki 98in triger kayışı 97.000de değişti, 100.000 beklemeyim diye değiştirdim,tamamen servis bakımlı bir araç, servis takip ediyor, yetkili servis, 100.000de değişmesi gerektiğini söylüyor servis..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #16 : Haziran 01, 2009, 21:26:27 »
ben en iyisi deiştireyım trigere 200 ytl dediler sanayide normalmi fiyat?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Haziran 01, 2009, 21:35:46 »
ufuk bey trigeri japon arabalarından iyi anlayan bir yerde değiştirtin mutlaka. Geçen ay iş arkadaşım eurocivic sattı, sattığı aracı 5 gün sonra tesadüfen kendi aracımı tamir ettireceğim yerde gördüm ve sorduğumda alan adam trigerini değiştirmiş ama takan yer düzgün takamadığından triger 3 diş atlamış. tamirci ucuz atlattıklarını söylüyordu. yani öyle getir abi hallederiz diyen her yere güvenme... öncelikle güvendiğin insanlardan soruştur sağlam bir özel servis öğren. Ben kendim hiç riske girmedim yetkili serviste değiştirttim gerçi sonradan tanıdığım özel servisi önceden tanımış olsam kesin oraya değitirtirdim. Servise toplam 600 lira ödemiştim sonrasında aynı şeyler için hesap çıkarttırdığımda bana 400 liraya olur demişlerdi özel serviste.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #18 : Haziran 01, 2009, 21:40:47 »
beyi boşver be abi kardeşiz hepimiz burda kendisi hyundaının yetkili servisi abi sanayide bizim dukkandaki arabaların bakımlarını felanda o yapıyo yane benımm 80.000 bakımında o yaptı hava filtresi yağ filtresi felan sanayide en çok tanınan ustalardan biri diyebilirim yani.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 16000
  • Model Yılı: '11
  • 97 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Haziran 01, 2009, 23:11:06 »
Ufuk bey 80 bin bakımı sadece yağ ve filiter değişimi değildir bütün sıvıların değişimidir bunu kesinlikle yaptırmanızı tavsiye ederim eğer aracınızı uzun süre sorunsuz (hararet yapmadan,fren tamir takımında sorun yaşamadan,  şanzıman bilyalarına zarar vermeden vs) binmek istiyorsanız yaptırın
fren hidroliği boşaltılıp komple değişecek Dot-3 (castrol yada mobil size kalmış)
Antifiz komple boşaltılıp değişecek (mobilin pembe renkli 3 litre olanını tavsiye ederim geri kalan kısıma saf su koyulacak)
şanzıman yağı boşaltılıp mutlaka değişecek (eğer 100 binden sonra bilya ve dişlilerin ötmesini istemiyorsanız ) Kesinliklede 75 - 90  dişli yağı koydurun (sanayide ekseriye 80-90 koyarlar sakın 80-90 koydurmayın) mutlaka  75-90 olmalı ( 1,9 litre yeter )
((2017  COROLL@...ADVANCE MDS    * 2018-         ))
(( 2011 COROLL@...ELEGANT  A/T    * 2015-2017 ))
(( 2006 COROLL@...SOL                        * 2009-2015))
(( 2000 COROLL@...TERRA SPECIAL  * 2006-2009))