Toyota Club Türkiye

Sorunlar & Çözümler => Avensis => Konuyu başlatan: MUSTFA YURDUSEVEN (14072) - Kasım 22, 2019, 18:46:50

Başlık: T27 Dokunmatik Ekranda Bir Bölüm Çalışmıyor
Gönderen: MUSTFA YURDUSEVEN (14072) - Kasım 22, 2019, 18:46:50
Merhaba. Aracımda (2013 model Toyota Avensis) bulunan orijinal multimedyanın dokunmatik ekranında radyoda iken presets tuşu, usb çalarda iken folder (klasörlere geçen tuş) tuşunun bulunduğu yer çalışmıyor. Geriye kalan her yeri çalışıyor. Bir oto elektronikçiye gittiğimde 800 TL fiyat aldım fakat çok mantıksız geldi. Dokunmatiğin değişmesi gerektiğini söylediler. Yardımınızı bekliyorum.
Başlık: Ynt: T27 Dokunmatik Ekranda Bir Bölüm Çalışmıyor
Gönderen: Ümit Otansev (7007) - Kasım 23, 2019, 01:52:40
Merhaba,
Ekrana darbe vs gelmedi ise ekrana parmak ucu ile değilde tırnak ucu ile dokunmayı deneyin.
Kolay gelsin.
Başlık: Ynt: T27 Dokunmatik Ekranda Bir Bölüm Çalışmıyor
Gönderen: MUSTFA YURDUSEVEN (14072) - Kasım 23, 2019, 01:59:34
Merhaba,
Ekrana darbe vs gelmedi ise ekrana parmak ucu ile değilde tırnak ucu ile dokunmayı deneyin.
Kolay gelsin.
Ekrana darbe vs gelmedi. Zaten tırnak ile dokunuyorum genelde, parmak ile pek algılamıyor. Sanırım dediğim gibi dokunmatik arızalandı. Dokunmatiği nasıl onarırım, farklı çözümleriniz var mıdır?
Başlık: Ynt: T27 Dokunmatik Ekranda Bir Bölüm Çalışmıyor
Gönderen: Ümit Otansev (7007) - Kasım 23, 2019, 22:43:10
Ekran rezistif olduğundan söylemiştim zaten o şekilde kullanıyormuşsunuz.Ekranın bir bölümünün bozulmasına pek ihtimal vermiyorum ancak kalibrasyon yapılırsa düzelebilir düşüncesindeyim.Yarın araca geçince biraz kurcalıyım kalibrasyon ile ilgili.
Ekran kalibrasyonu ile alakalı @Ahmet Güve (8047) ne diyorsun nasıl yapılabilir yada bizim yapabileceğimiz bir şey midir ??
Başlık: Ynt: T27 Dokunmatik Ekranda Bir Bölüm Çalışmıyor
Gönderen: MUSTFA YURDUSEVEN (14072) - Kasım 24, 2019, 19:54:14
Ekran rezistif olduğundan söylemiştim zaten o şekilde kullanıyormuşsunuz.Ekranın bir bölümünün bozulmasına pek ihtimal vermiyorum ancak kalibrasyon yapılırsa düzelebilir düşüncesindeyim.Yarın araca geçince biraz kurcalıyım kalibrasyon ile ilgili.
Ekran kalibrasyonu ile alakalı @Ahmet Güve (8047) ne diyorsun nasıl yapılabilir yada bizim yapabileceğimiz bir şey midir ??

Hocam kalibrasyon ayarını da duydum fakat hiçbir yerde bulamadım nasıl yapılacağını. Ne internette ne de teyp üzerinde...
Başlık: Ynt: T27 Dokunmatik Ekranda Bir Bölüm Çalışmıyor
Gönderen: Talat Serkes (28471) - Kasım 25, 2019, 11:42:51
kalibrasyonla geçer
teyp media tuşuna basarak farları 3 kere açıp kapatın kontak açıkken.
beyaz bir ekran gelecek oradaki seçeneklerde calibration var bulun yapın, resim ekleyin buraya da
Başlık: Ynt: T27 Dokunmatik Ekranda Bir Bölüm Çalışmıyor
Gönderen: Murat Köse (28015) - Kasım 25, 2019, 12:31:17
.........
teyp media tuşuna basarak farları 3 kere açıp kapatın kontak açıkken.
........

 :wacko: :nija: :blink:
Başlık: Ynt: T27 Dokunmatik Ekranda Bir Bölüm Çalışmıyor
Gönderen: Mutlu Tekir (30216) - Kasım 25, 2019, 14:10:13
kalibrasyonla geçer
teyp media tuşuna basarak farları 3 kere açıp kapatın kontak açıkken.
beyaz bir ekran gelecek oradaki seçeneklerde calibration var bulun yapın, resim ekleyin buraya da

Eski formundasın hala. Ah bir de aktif olsanız.  :lol:
Başlık: Ynt: T27 Dokunmatik Ekranda Bir Bölüm Çalışmıyor
Gönderen: Talat Serkes (28471) - Kasım 25, 2019, 14:29:04
:wacko: :nija: :blink:

sende ekran yok bilmezsin abi. fakirleri diğer gruba alalım ::)
Başlık: Ynt: T27 Dokunmatik Ekranda Bir Bölüm Çalışmıyor
Gönderen: Murat Köse (28015) - Kasım 25, 2019, 16:35:04
sende ekran yok bilmezsin abi. fakirleri diğer gruba alalım ::)

 :rofl: :rofl: :rofl:

Evet ya, benim ekran yok, garip geldi bana ama doğruymuş youtube videoları var.
Başlık: Ynt: T27 Dokunmatik Ekranda Bir Bölüm Çalışmıyor
Gönderen: MUSTFA YURDUSEVEN (14072) - Kasım 25, 2019, 20:46:22
kalibrasyonla geçer
teyp media tuşuna basarak farları 3 kere açıp kapatın kontak açıkken.
beyaz bir ekran gelecek oradaki seçeneklerde calibration var bulun yapın, resim ekleyin buraya da

Hocam cevabınız için teşekkürler biraz önce araca inip dediklerinizi yaptım ve servis menüsüne girdim. Fakat orada dokunmatikle alakalı sadece check (kontrol) menüsünü bulabilidim. Orada da sadece dokunmatik kontrolü yapılıyor. Videosunu çektim buraya bırakayım
Başlık: Ynt: T27 Dokunmatik Ekranda Bir Bölüm Çalışmıyor
Gönderen: Talat Serkes (28471) - Kasım 25, 2019, 21:06:09
Hocam cevabınız için teşekkürler biraz önce araca inip dediklerinizi yaptım ve servis menüsüne girdim. Fakat orada dokunmatikle alakalı sadece check (kontrol) menüsünü bulabilidim. Orada da sadece dokunmatik kontrolü yapılıyor. Videosunu çektim buraya bırakayım

Unutmazsam yarın bakayım

Mesaj Birleştirildi: Kasım 25, 2019, 21:07:56
:rofl: :rofl: :rofl:

Evet ya, benim ekran yok, garip geldi bana ama doğruymuş youtube videoları var.

Gerçi özür dilerim abi. Sende 9 inç çift kameralı sesle ve WiFi ile kontrol edilen 2k car dvr özelliği olan ayna vardı koca televizyon gibi. Onu unuttum saygılar reyiz  :saygi: :saygi:
Başlık: Ynt: T27 Dokunmatik Ekranda Bir Bölüm Çalışmıyor
Gönderen: Ümit Otansev (7007) - Kasım 26, 2019, 00:32:33
Vay canına arkadaş adamlar arabanın ciğerini okumuş  :rofl:
Başlık: Ynt: T27 Dokunmatik Ekranda Bir Bölüm Çalışmıyor
Gönderen: Yaşar Akgün (20123) - Kasım 26, 2019, 09:28:40
Eski formundasın hala. Ah bir de aktif olsanız.  :lol:
Aradığınız kişi geçici olarak servis dışı olmuştur  :islik:
Başlık: Ynt: T27 Dokunmatik Ekranda Bir Bölüm Çalışmıyor
Gönderen: MUSTFA YURDUSEVEN (14072) - Kasım 26, 2019, 18:42:16
Unutmazsam yarın bakayım

Mesaj Birleştirildi: Kasım 25, 2019, 21:07:56
Gerçi özür dilerim abi. Sende 9 inç çift kameralı sesle ve WiFi ile kontrol edilen 2k car dvr özelliği olan ayna vardı koca televizyon gibi. Onu unuttum saygılar reyiz  :saygi: :saygi:
Bakabildin mi abi araştırıyorum internette ama gördüğüm her şeyi denedim o kalibrasyon menüsüne geçilmiyor oraya geçmek için ayrı bir kod gibi ekranda sağa sola yukarı aşağı dokunmalar gerekiyor product diagnosis menu olarak geçiyor
Başlık: Ynt: T27 Dokunmatik Ekranda Bir Bölüm Çalışmıyor
Gönderen: Murat Köse (28015) - Kasım 28, 2019, 11:19:37
Evet Talat gelişmeleri bekliyoruz. Merak ettim bende arkadaşın dokunduğu yerler çalışmadığı için mi kalibrasyona giremedi yoksa kalibrasyon diye bir olay yok mu :asikadam:
Başlık: Ynt: T27 Dokunmatik Ekranda Bir Bölüm Çalışmıyor
Gönderen: Ümit Otansev (7007) - Kasım 28, 2019, 14:43:14
Mustafa bey merhaba,
Bahsi geçen sistemi denedim,benim araçta da sizinki ile aynı.Yeşil bölge Back kısmını ayırmak için duyarsız hale getirilmiş.
Ayrıca ilgili bölüme bakarken bir çok başka fonksiyona da ulaştık Talat hocam sayesinde.
Talat hocam teşekkürler.( Bu arada görselleri ilgili arkadaşa da gönderdim :)) )
İlgili görsele aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.
https://drive.google.com/file/d/11qTyEqU4wIl0JptFqB4J64r0feWi-Jka/view?usp=sharing (https://drive.google.com/file/d/11qTyEqU4wIl0JptFqB4J64r0feWi-Jka/view?usp=sharing)
Başlık: Ynt: T27 Dokunmatik Ekranda Bir Bölüm Çalışmıyor
Gönderen: Murat Köse (28015) - Kasım 28, 2019, 15:14:08
Mustafa bey merhaba,
Bahsi geçen sistemi denedim,benim araçta da sizinki ile aynı.Yeşil bölge Back kısmını ayırmak için duyarsız hale getirilmiş.
Ayrıca ilgili bölüme bakarken bir çok başka fonksiyona da ulaştık Talat hocam sayesinde.
Talat hocam teşekkürler.( Bu arada görselleri ilgili arkadaşa da gönderdim :)) )
İlgili görsele aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.
https://drive.google.com/file/d/11qTyEqU4wIl0JptFqB4J64r0feWi-Jka/view?usp=sharing (https://drive.google.com/file/d/11qTyEqU4wIl0JptFqB4J64r0feWi-Jka/view?usp=sharing)
Sonuç olarak kalibrasyon var mı yok mu?

Yada şöyle sorayım bu kadar bilgi arkadaşımızın hiç bir işine yaramayacak mı?  :asikadam:
Başlık: Ynt: T27 Dokunmatik Ekranda Bir Bölüm Çalışmıyor
Gönderen: Ümit Otansev (7007) - Kasım 28, 2019, 15:56:14
Maalesef bu kadar bilgi arkadaşın işine yaramıyacak gibi duruyor.
Yalnız şu varki eğer test ekranında "BACK" tuşu çalışıyorsa ekran dokunmatik sistem çalışıyor demektir.
Yeşil bölge test ekranında da çalışmıyor bu arada bilgilerinize.
Başlık: Ynt: T27 Dokunmatik Ekranda Bir Bölüm Çalışmıyor
Gönderen: MUSTFA YURDUSEVEN (14072) - Kasım 28, 2019, 18:39:16
Mustafa bey merhaba,
Bahsi geçen sistemi denedim,benim araçta da sizinki ile aynı.Yeşil bölge Back kısmını ayırmak için duyarsız hale getirilmiş.
Ayrıca ilgili bölüme bakarken bir çok başka fonksiyona da ulaştık Talat hocam sayesinde.
Talat hocam teşekkürler.( Bu arada görselleri ilgili arkadaşa da gönderdim :)) )
İlgili görsele aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.
https://drive.google.com/file/d/11qTyEqU4wIl0JptFqB4J64r0feWi-Jka/view?usp=sharing (https://drive.google.com/file/d/11qTyEqU4wIl0JptFqB4J64r0feWi-Jka/view?usp=sharing)
Ümit Bey kalibrasyon ayarına ulaşabilidiniz mi acaba?
Başlık: Ynt: T27 Dokunmatik Ekranda Bir Bölüm Çalışmıyor
Gönderen: Talat Serkes (28471) - Aralık 08, 2019, 00:08:43
Maalesef bu kadar bilgi arkadaşın işine yaramıyacak gibi duruyor.
Yalnız şu varki eğer test ekranında "BACK" tuşu çalışıyorsa ekran dokunmatik sistem çalışıyor demektir.
Yeşil bölge test ekranında da çalışmıyor bu arada bilgilerinize.

bende de aynı yeşil ekran dışında diğer panel kısımları aktif. normali o galiba. sizin sorun bi aç kapa düzelir ile olabilecek bir şey gibi duruyor ama nasıl olur nasıl çözülğr emin değilim ama başıma gelse akü bağlantılarını söker 1 gün bekler bi takarım. belki teyp önbelleği de temizlenir.sonuçta wince işletim sistemli bir cihaz