0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Tesbitin doğru mutlu takip ettiğim kadarıyla obd.siz kitlerde nasıl ayarladıysan o ayarla devam ediyor.
Lpg ustalarının hatta distribütörlerinin böyle şeyler söylemesi kuşkulandırdı. Eğer doğru değilse artan obd talebini baltalamak için böyle söylendiğini düşüneceğim.
OBD'li olmayan markaları takan ustalar arasında baya bir söylenen bir durum var. OBD işe yaramaz sadece arıza ışığı söndürür diyorlar, ki bu tamamen safsata. Torque verileriyle defalarca paylaştık düzeltmeleri. Fakat bir başka söylem ise OBD'li olmayan kitler, benzin enjektörlerini dinleyerek buna gelen değişiklikleri lpg enjektörlerine uygulamaları. Prins silverline kullanıcısı olarak böyle bir duruma hiç rastlamadım açıkçası. Yol ayarı yaptırmadan önce aracım stft +%14 lerde, ltft +%5 lerde geziyordu. Hiçbir şekilde de düzeltmiyordu. Siz bu söylem hakkında diyorsunuz, ne düşünüyorsunuz?
Teşekkürler bilgiler için Ersin bey. Bu otomatik ayarı brc bayisine prins silverline kitimin filtresini değiştirmek için gittiğimde başındaki yüksek makine mühendisi amcaya sordum. Böyle birşeyin olmadığını sadece vakum basıncı ve enjeksiyon süresi üstünden dediğiniz gibi ayar yapıldığından bahsetti. Bugün de youtube da brc ayar videolarını izledim ve gerçekten büyük kolaylık bu şekilde.
kanıta muhtaç bir bilgi lakin brclerin bazı sürümleri o2 sensör değerlerine göre yakıt kesimi atabiliyor diye bir kaç yerde okumuştum. Lakin 02 sensörünü lpg beynine bağlayan ustayı eğer biri gördüyse ya da en azından duyduysa o insanın arşa yükselme ihtimali , elon musk un uzaya araç gönderip yörüngeye oturttuktan sonra kapılarını dünyadan kendi orjinal anahtarıyla kilitleyebilmesi nispetinde diyebilirim.