Gönderen Konu: Sabit Araç kamerası montajı-Tak unut Projesi-Sona gelindi-g1wc-Bol Foto  (Okunma sayısı 6233 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
Kameranın vantuzu uzun olduğu için camın ortasında yer kaplaması hoşuma gitmedi.Ben de cama sabit olacak hem de ayna arkasında kalacak bir aparat ararken bir ürün buldum fiyatı 6 küsür dolar olmasından dolayı kendi yapmaya giriştim.

ürünün linki
http://m.aliexpress.com/item/1692195482.html?productId=1692195482&productSubject=3m-Adhesive-Single-Buckle-Mount-for-LS300W-LS430W-LS430-LS330W-GT300W-GT550W-Car-DVR-3M-VHB&tracelog=wwwdetail2mobilesitedetail

Malzemeler siyah silikon-japon yapıştırıcı
makas.
4 adet mağaza-market kartı.
1 adet akıllı vida.

PROJEDEN ÖNCE
Vantuzlu görüntüsü:

BİTMİŞ HALİ

Sayfanın videosu resimler silinirse diye
https://www.youtube.com/watch?v=E9kup1kg1LU&feature=youtu.be

Başlıyoruz.
Kartları ortadan biraz daha uzun olarak kesin.
Aralarına incecik siyah silikon sürün gofret mantığıyla düşünürsek 1 kart arasına silikon şeklinde.
2 gün balkonda kurusun güneşte. hem esnek hem de çok sağlam oluyor.
bu kısım cama yapışacak kısım oluyor.

Daha sonra vantuzun ortasından demir testereyle kamera içine geçen aparatı kesin.

Kuruyan alt kısım yani kartların tam ortasından akıllı vida ile delik açın.

kestiğiniz kameraya girecek aparata vidayla montalayın.zaten bu şekilde bile oldukça sağlam oluyor.

Vidayla takmadan önce aparatın içi boş içine siyah silikonu sıkın ki iyice sağlam olsun.

Silikon dolu aparatı vidayla kartlara tutturun.

Daha sonra kıyılarından üçgen payandalar yapın bunları japonla yapıştırın. ve 1 gün kurumaya bırakın balkonda....

Yaptığınız payandaların kenarlarına bolca siyah silikon sürün iyice sağlam olsun ve 1 gün daha balkonda bekletin.

Daha sonra arka kısma çift taraflı bant yapıştırın. ben bu bantları kartlara siyah silikonla tutturdum sıcakta falan atmasın diye.

son olarak kartın orta kısmı boş oraya nohut büyüklüğünde siyah silikon sıkıp cama yapıştıracağım bantlar atarsa silikon tutacaktır.

Bundan sonra cama yapıştırıp aynadadan elektriği çekersem tam tak unut bir kamera olacak inşallah

DÜZENLEME...

Murat köse'nin de yardımlarıyla proje tamamlandı çok şükür.

Cihazın adaptörünü söktüm 2 aa pil girişli pil yatağı bulup ona çift taraflı bantla sabitledim. üzerine delikler açtım ısınmasın diye. cuk diye oturdu.,,
Bu arada cihaz  5v 1500 mah enerji veriyor.

Araç aynasını söktüm bir vidası var zaten...

Daha sonra kararan ayna girişinden yaptığım adaptöre ceyran aldım.fişin üzerinde plastik minik kapak var onu kaldırınca kablolar ortaya çıktı. kürdanla sabitleyip geri kapattım.

Adaptörü ayna arkasına cift taraflı bantla sabitledim. sıkı dursun diye bantladım yarına sökeceğim.
[/shadow]

Yaptığım kamera ayağını da cama çift taraflı bant+siyah silikonla yapıştırdım iyice tutsun diye onu da bantladım yarına iyice yapışsın sökeceğim bantları.

SON HALİ:Kamerayı takınca neredeyse hiç bir şey görünmüyor. ayna ve kamera aynı anda stabilçalışıyor. Kamera takılıyken yarın son fotoğrafları da eklerim inşallah

SON HALİ FOTOLAR

***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra

şimdilik son hali
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
Eline Emeğine sağlık Talat hocam, mütevaziliğinden benim adımıda yazmışsın :) Ama kaç kere fotoluda anlatsam bu şekilde fantezi bir bağlama yapmışsın ya bunu ben bile beceremezdim :)

Bu şekilde nasıl sokete girdi şaşırdım :) Ben Aynanın orjinal kablolarının yanından soketin arkasından itekleyerek kürdanla sabitlemiştim :) Olsun çalışıyorsa elleme.

Eeee nasıl oldu peki kamera hemen ilk düğme basmada çalışıyor mu yoksa araba tam çalışıncamı çalışıyor?
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
Eline Emeğine sağlık Talat hocam, mütevaziliğinden benim adımıda yazmışsın :) Ama kaç kere fotoluda anlatsam bu şekilde fantezi bir bağlama yapmışsın ya bunu ben bile beceremezdim :)

Bu şekilde nasıl sokete girdi şaşırdım :) Ben Aynanın orjinal kablolarının yanından soketin arkasından itekleyerek kürdanla sabitlemiştim :) Olsun çalışıyorsa elleme.

Eeee nasıl oldu peki kamera hemen ilk düğme basmada çalışıyor mu yoksa araba tam çalışıncamı çalışıyor?

bu şekilde  girmedi  zaten  orda kapak var onu açıp soktum.  biraz  kapak kapandı  öyle girdi.

şimdilik  iyi düğmeye  basıp araç  çalıştıktan  sonra açılıyor. kontak açıp  beklerken  açılıyor  marsa  basilirken  kesinti  olmuyor maşallah diyelim
😊😊

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 30000
  • 26 kere teşekkür etti
  • 161 kere teşekkür edildi
eline saglık büyük emek verip paylaşmışsın aynada hangi  renk kablo artı onu belirtilmisin siyah beyaz heralde

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
eline saglık büyük emek verip paylaşmışsın aynada hangi  renk kablo artı onu belirtilmisin siyah beyaz heralde

Yok abi, siyah beyaz TOYOTAlarda her zaman NÖTR kablo, Talat hocam renklerde kafasına göre takılmış :) MAVİ olan ARTI  :tamam:

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 29, 2015, 23:23:35
bu şekilde  girmedi  zaten  orda kapak var onu açıp soktum.  biraz  kapak kapandı  öyle girdi.

şimdilik  iyi düğmeye  basıp araç  çalıştıktan  sonra açılıyor. kontak açıp  beklerken  açılıyor  marsa  basilirken  kesinti  olmuyor maşallah diyelim

Maşallah, bak renklerde standart kullanmayınca bilenlerin kafası karıştı :) SİYAH kabloyu EKSİ yani Aynadaki SİYAH-BEYAZ kabloya, KIRMIZI olan kablonuda Aynadaki MAVİ kabloya takacaktın  :tamam:  ::) ::) ::)
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 47000
  • Model Yılı: '19
  • 306 kere teşekkür etti
  • 336 kere teşekkür edildi
talat araçta uğraştığından çok burada bizlere anlatabilmek için zaman harcamışsın. emeğine sağlık :alkis:
2019 Mondeo 1.5 Ecoboost (Prins VSİ-3 DI)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
talat araçta uğraştığından çok burada bizlere anlatabilmek için zaman harcamışsın. emeğine sağlık :alkis:
hocam forumdan  o kadar şey öğrendik çok kaliteli  paylaşımcı iinsanlar  var  forumda. onlardan o kadar şey öğrendim . Bizimde  kendi capimizda  bişeyler yaptığımızda  forumda  paylaşmamiz gerekli diye  düşünüyorum. vefa  borcu  gibi  :tamam: :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • SUBARU Forester SG
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 114000
  • Model Yılı: '07
  • 195 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
elinize sağlık bayağı emekli bir işlem olmuş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '13
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
Eline emegine saglik guzel olmus. Gule gule kullanın
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
Talat güzel çalışma iyi günlerde kullan.Fırsatım olupta bende aynadan hala enerji alamadım. :)
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Ellerinize sağlık müthiş bir çalışma olmuş  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
Ellerinize sağlık müthiş bir çalışma olmuş  :)

ohooo olgu  başkan  seni  burda  görmek cçok güzel  :saygi: senin tavsiyelerinle  aldık  çok güzel  oldu.  sende sağol  her   dşey icin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
Eline emeğine sağlık Talat hocam  :alkis: . Paylaşım için ayrıca teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Model Yılı: '15
  • 47 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
Güzel iş çıkmış, güle güle kullanın.
Kabloyu merak ediyordum, onu iyi bağlamışsınız. Benim aynada elektrik olmadığı için kenarlardan dolaştırıp çakmak girişine takmıştım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '10
  • 12 kere teşekkür etti
  • 34 kere teşekkür edildi
azmin elinden hiç birşey kaçamaz böyle bişe, eline sağlık çok güzel olmuş  :tamam:
2010 Toyota Corolla Comfort Benzin/Lpg

Bize Heryer ....     :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 117000
  • Model Yılı: '15
  • 781 kere teşekkür etti
  • 154 kere teşekkür edildi
emeğine sağlık çok iyi olmuş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
resimler ileride kayblursa diye videosunu çektim gün gelir birinin işine yarar belki

https://www.youtube.com/watch?v=E9kup1kg1LU&feature=youtu.be

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Konunun Fotokopisinide çekip saklayalım :)

O kadar güzel olmuş ki emeğinin tadına varamıyorsun değil mi Talat hocam, maşallah  :alkis: :alkis: :alkis:

Bu arada bende LPG bağlantı kablosu aldım yeni maceralara yelken açacağım  :islik: :islik: :islik:
THE END